Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Αντιπολιτευτικός "Ιανός" η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπολιτευτικός "Ιανός" η Ν.Δ.

Εξ... ιδίων τα αλλότρια έκρινε χθες ο Κ. Χατζηδάκης, καθώς, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήριζε την κυβέρνηση “Ιανό”, ήταν το δικό του κόμμα που επιχειρούσε, με πολυεπίπεδη επίθεση στο Μαξίμου, να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη “συναινετική” αντίδραση της Ν.Δ. στο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Παρ' ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την προχθεσινή του δήλωση για τις συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και το Σικάγο, ουσιαστικά ύψωσε τον πήχη των προσδοκιών για να... περάσει από κάτω ο πρωθυπουργός, η αναγνώριση της σημασίας του ταξιδιού προφανώς και ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος από την “έξαλλη” αντιπολίτευση των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να επιστρέψει στο “σκληρό ροκ”, αλλάζοντας εκ νέου “πρόσωπο” στη δημόσια παρουσία της και επιχειρώντας να στρέψει τα φώτα της επικαιρότητας στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

Ντεμπούτο Σπυράκη υπέρ Σαμαρά

Μάλιστα, προς τούτο έκανε χθες το ντεμπούτο της ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. η Μαρ. Σπυράκη, καθώς η ευρωβουλευτής, με δήλωσή της, αμφισβήτησε το κατά πόσον η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της. “Ο πρωθυπουργός των φόρων διαβεβαιώνει, μία ακόμη φορά, ότι θα κλείσει εγκαίρως την αξιολόγηση”, επισήμανε η ευρωβουλευτής, για να προσθέσει πως “την ίδια ώρα οι Έλληνες οφείλουν 125 δισ. ευρώ σε φόρους και εισφορές, χιλιάδες συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν συντάξεις που δικαιούνται και στον προϋπολογισμό προβλέπονται νέα μέτρα που θα αφαιρέσουν 1,9 δισ. από τα ελληνικά νοικοκυριά”. “Όσο η πολιτική της υψηλής φορολογίας συνεχίζεται, τα αδιέξοδα για τους Έλληνες θα επιτείνονται” κατέληξε η Μαρία Σπυράκη.

Ταυτοχρόνως, η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της με αφορμή την αναθεώρηση των στοιχείων για την πορεία της οικονομίας το 2016 (ύφεση 0,2%), επιχείρησε να εμφανίσει “δικαιωμένη” την κυβέρνηση Σαμαρά: “Παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε νέα χρέη. Όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης αναπτύσσονται ταχύτατα, η Ελλάδα μένει πίσω, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού των φόρων Αλέξη Τσίπρα”, τόνισε η Ν.Δ., “ρίχνοντας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σύνθημα “δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ύφεση”.

Αμφισβήτηση της κυβέρνησης

Παράλληλα, με μελανά χρώματα περιέγραφε, μέσω του ρ/σ Real FM, την προοπτική της οικονομίας ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκης. “Νομίζω, το βασικό που πρέπει να επιτευχθεί με αυτήν την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να επιτευχθεί, και αυτό είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει το face control των αγορών”, επισήμανε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “εμφανίζεται ως Ιανός, σε ένα ακροατήριο όταν είναι προς τα έξω λέει όλα αυτά τα πράγματα που κάποια στιγμή κατάλαβε ότι είναι αναγκαίο να τα πει, και στη συνέχεια, μόλις γυρνάει στην Ελλάδα, έχουμε το άλλο πρόσωπο του Ιανού”. “Έχουμε όλα αυτά τα οποία έχουμε ζήσει τον τελευταίο μήνα, όπως με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τις άλλες εμπλοκές που είχαμε στις Σκουριές”, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης. “Ο λαός έχει έλθει σε ρήξη και έχει συνειδητοποιήσει ότι με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί, ούτε ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά”, τόνισε, στον ρ/σ Πρακτορείο και ο “γαλάζιος” βουλευτής Κ. Τζαβάρας.

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Μηνύματα Μητσοτάκη με εσωκομματικούς αποδέκτες

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να δείξει ότι θα δημιουργήσει τη δική του ομάδα "λοχαγών"

Την ώρα που στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει “φουντώσει” η εσωστρέφεια αναφορικά με τα... πρόσωπα και τα “ανοίγματα”, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες να στείλει μηνύματα σε αντιδρώντες “καραμανλικούς” και “σαμαρικούς” πως θα επιμείνει στη συγκρότηση της δικής του ομάδας “λοχαγών”.

Έτσι, χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με 32 στελέχη που επελέγησαν μέσα από τη διαδικασία του “Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών” και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του να αξιοποιήσει σε κομματικά οφίτσια αλλά και στην κυβέρνηση που φιλοδοξεί να κατακτήσει νέα στελέχη. “Η επόμενη μέρα για την πατρίδα θα είναι μια μέρα δύσκολη, με μεγάλες προκλήσεις. Και θα χρειαστούμε πολλούς νέους ανθρώπους για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω. Και, αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις 'ευκαιρίες' και 'αξιολόγηση'”, υπογράμμισε, δεσμευόμενος στους συνομιλητές του πως “θα τους αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Επίσης, προχωρώντας σε μια αναφορά με εσωκομματική σημασία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως “σέβεται και τιμά απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Ν.Δ. που έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για την παράταξη και στάθηκαν κοντά της, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές του κόμματος”, όμως “αναγνωρίζει απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL