Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Φ. Βάκη: Η απόφαση για την Ηριάννα καταφέρει ένα τραύμα στο σώμα του κράτους δικαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Βάκη: Η απόφαση για την Ηριάννα καταφέρει ένα τραύμα στο σώμα του κράτους δικαίου

Δεν είναι παρέμβαση να ασκούμε κριτική σε ειλημμένη απόφαση της δικαιοσύνης, είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη. Η χθεσινή απόφαση έρχεται σε ασυμφωνία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και είναι μια απόφαση, η οποία καταφέρει ένα τραύμα στο σώμα του κράτους δικαίου και στρέφει τους πολίτες κατά των θεσμών, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, αναφερόμενη στην απόφαση του πενταμελούς Εφετείου αναστολών για την υπόθεση της Ηριάννας.

«Λέγεται ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, στην προκειμένη περίπτωση θα την χαρακτήριζα κωφή», πρόσθεσε, διότι «κωφεύει και στην διεθνή κατακραυγή από τους επιστήμονες, από τους καλλιτέχνες, από τους διανοούμενους…».

Η Φ. Βάκη τόνισε ότι «σύσσωμη η κοινωνία έχει πάρει θέση, αποφυλάκισης δυο νέων παιδιών και θα ήθελα να ρωτήσω με ποια στοιχεία ακριβώς κρατούνται».

Στην περίπτωση της Ηριάννας, αναρωτήθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το ενοχοποιητικό στοιχείο ποιο ακριβώς είναι; ότι ο σύντροφός της κατηγορήθηκε κάποτε και αθωώθηκε πανηγυρικά; Άρα αυτή η κοπέλα αυτό το οποίο έχει διαπράξει είναι η σχέση της; Και με συγκλόνισε η φράση της «όσα έχτιζα 9 χρόνια καταστρέφονται». Μια νέα κοπέλα με μια διδακτορική διατριβή βρίσκεται στη φυλακή, λόγω και μιας μερικής εξέτασης DNA της οποίας η επιστημονική αξιοπιστία αμφισβητείται και από τους ιατροδικαστές και την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, κατέληξε η Φ. Βάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL