Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Τσίπρας-Τραμπ: Οικονομία, ενέργεια και γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας-Τραμπ: Οικονομία, ενέργεια και γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης

Την πόρτα του Λευκού Οίκου θα περάσει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ουάσιγκτον (19.00 ώρα Ελλάδας) και εκεί θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ. Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο δέκατος πρωθυπουργός που θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών, κατά το πρωτόκολλο, και στη συνέχεια θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα είναι πλούσια, καθώς πρόκειται να συζητηθούν θέματα οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβασή της στις αγορές. Επίσης, τη συζήτηση θα απασχολήσουν θέματα ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή, καθώς παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργό συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. Απόδειξη αυτού ιδιαίτερα οι τριμερείς (Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα - Σερβία - Βουλγαρία - Ρουμανία) διασκέψεις.

Ακόμα ένα θέμα θα είναι αυτό της ενέργειας, δεδομένων του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει σχετικά αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Η Μελάνια Τραμπ θα βρίσκεται εκτός Ουάσιγκτον και, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την Μπέττυ Μπαζιάνα θα υποδεχθεί η σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάρεν Πενς. Ο αντιπρόεδρος Πενς θα υποδεχτεί τον Αλ. Τσίπρα αύριο, λίγο πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL