Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προβληματισμός του Στ. Κοντονή για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο ίδιος, ως δικηγόρος, είναι πολύ «προβληματισμένος γι αυτή την αλγεινή κατάσταση»

Έντονα προβληματισμένος για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι δικηγόροι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο ίδιος, ως δικηγόρος, είναι πολύ «προβληματισμένος γι αυτή την αλγεινή κατάσταση».

Σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό είναι της αρμοδιότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για «εκτεταμένη παραπληροφόρηση που υπάρχει ακόμα». Ταυτόχρονα, «επιτέθηκε» τόσο τη ΝΔ όσο και «σε έναν κύκλο ακραίων ιεραρχών, που εκτρέπονται» κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία ατομικών δικαιωμάτων.

«Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα» είπε, ενώ εγκωμίασε τη στάση του Ποταμιού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και βοήθησαν, όπως είπε, σε βελτιωτικές αλλαγές.

Τέλος σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Εξέφρασε, δε, αμφιβολίες για τα κίνητρα των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη άνω των 12 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να βγει ένα βιομηχανικό ακίνητο στον πλειστηριασμό, όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή» σημείωσε ο υπ. Δικαιοσύνης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο