Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Προβληματισμός του Στ. Κοντονή για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προβληματισμός του Στ. Κοντονή για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων

Έντονα προβληματισμένος για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι δικηγόροι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο ίδιος, ως δικηγόρος, είναι πολύ «προβληματισμένος γι αυτή την αλγεινή κατάσταση».

Σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό είναι της αρμοδιότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για «εκτεταμένη παραπληροφόρηση που υπάρχει ακόμα». Ταυτόχρονα, «επιτέθηκε» τόσο τη ΝΔ όσο και «σε έναν κύκλο ακραίων ιεραρχών, που εκτρέπονται» κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία ατομικών δικαιωμάτων.

«Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα» είπε, ενώ εγκωμίασε τη στάση του Ποταμιού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και βοήθησαν, όπως είπε, σε βελτιωτικές αλλαγές.

Τέλος σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Εξέφρασε, δε, αμφιβολίες για τα κίνητρα των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη άνω των 12 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να βγει ένα βιομηχανικό ακίνητο στον πλειστηριασμό, όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή» σημείωσε ο υπ. Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL