Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση του Ν. Βούτση με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ιδιαίτερα τις στενές σχέσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους, μέσω της συνεργασίας των Ομάδων Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu.

Υποδεχόμενος τον κ. Shimizu, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις της χώρας μας με την Ιαπωνία και στα αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο λαών που είναι φορείς πανάρχαιων πολιτισμών.

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ιδιαίτερα τις στενές σχέσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους, μέσω της συνεργασίας των Ομάδων Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων. Στη συνάντηση εξάλλου παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας Κωστής Χατζηδάκης και ο Αντιπρόεδρος Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Ο νέος πρέσβης της Ιαπωνίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας για την εποικοδομητική συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά στην ελληνική γλώσσα «είναι μεγάλη μου τιμή που σας συναντώ».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο