Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στ. Κοντονής: Η Ν.Δ. έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Η Ν.Δ. έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα (Video)

«Υποκρισία» και «φθηνό μικροκομματικό λόγο» καταλόγισε στην Ν.Δ. ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής εκτιμώντας ότι επιδιώκει να βρεθεί «σε αντιστοίχηση με τους συντηρητικούς κύκλους» που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.https://www.youtube.com/embed/2h51OdiihM4?rel=0

Ο Στ. Κοντονής σχολίασε την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο παρατηρώντας ότι περίμενα να ακούσει «κάτι ουσιαστικό» σχετικά με τους λόγους που η Ν.Δ. καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητά του. Ο Στ. Κοντονής απέρριψε τα περί προχειρότητας της νομοθετικής πρωτοβουλίας και σχολίασε δηκτικά ότι η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρία την ώρα που αυτή είναι που μετέβαλε την στάση της. Ο Στ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα».

Οι αντιφάσεις της Ν.Δ.

Αναλύοντας τις αντιφατικές θέσεις της Ν.Δ., ο Στ. Κοντονής παρατήρησε ότι εκεί που το νομοσχέδιο βάζει την επιστημονική κοινότητα να τοποθετηθεί, δηλαδή για τους ανήλικους διεμφυλικούς, η Ν.Δ. δεν ψηφίζει, ενώ ζητά την παρέμβαση των επιστημόνων για τους ενήλικους διεμφυλικούς που έχουν κι εκφράζουν την βούλησή τους να διορθώσουν το φύλο τους. Ο Στ. Κοντονής υπενθύμισε ακόμα ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει την διόρθωση φύλου σε όσους είναι παντρεμένοι.

Παράλληλα, ο Στ. Κοντονής σχολίασε και την στάση μητροπολίτη που έκλεισε τις πόρτες της Εκκλησίας σε όσους βουλευτές ψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Ο Στ. Κοντονής αναρωτήθηκε αν ο εν λόγω μητροπολίτης κλείσει τις πόρτες της Εκκλησίας και στους δικαστές που πήραν αποφάσεις για το ζήτημα της διόρθωσης φύλου χωρίς την προϋπόθεση της εγχείρισης ή στους πολίτες που θέλουν ρύθμιση του ζητήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL