Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Στ. Θεοδωράκης: Τα ιερά κι όσια της Πατρίδας είναι να μην έχει παιδιά κι αποπαίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Θεοδωράκης: Τα ιερά κι όσια της Πατρίδας είναι να μην έχει παιδιά κι αποπαίδια

«Τα ιερά κι όσια της Πατρίδας είναι να μην έχει παιδιά κι αποπαίδια» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου σημειώνοντας ότι «βασικότερη αξία της Δημοκρατίας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών». Ο Στ. Θεοδωράκης εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματός του στο νομοσχέδιο επικρίνοντας παράλληλα την τακτική των άλλων κομμάτων να εξαρτούν την στάση τους σε νομοσχέδια από την στάση των ΑΝ.ΕΛ.

«Δεν θα γίνουμε αυτό που απεχθανόμαστε, να πιστεύουμε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» υπογράμμισε ο Στ. Θεοδωράκης αναρωτώμενος γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς «αν είναι να ψηφίζουμε ό,τι ψηφίζουν οι ΑΝ.ΕΛ.;» Ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «όταν κινδυνεύει η χώρα κι όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κρυβόμαστε», ενώ μίλησε με αυστηρά λόγια για τους ακραίους της Εκκλησίας που εκθειάζουν την Χρυσή Αυγή κι επιτίθενται στους πολιτικούς.

Η διόρθωση φύλου δεν είναι ένα καπρίτσιο, αλλά ένας μονόδρομος για τα διεμφυλικά άτομα

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο Στ. Θεοδωράκης κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να μην κοιτάνε τις στατιστικές, αλλά τις ζωές συγκεκριμένων ανθρώπων, και να μην πολεμούν σε χαρακώματα με συνθήματα. Ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι το ζήτημα της διόρθωσης φύλου «δεν είναι ένα καπρίτσιο, κάτι που κάνει κάποιος επειδή είναι της μόδας», αλλά, αντίθετα, στην πραγματικότητα είναι «μια περιπέτεια που έχει πολύ πόνο, ένας μονόδρομος για αυτούς».

Σχετικά με την συζήτηση για την δυνατότητα διόρθωσης φύλου από τα 15 έτη, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η σύγκρουση δεν εμφανίζεται ξαφνικά στα 18» κι αναρωτώμενος γιατί πρέπει το διεμφυλικό άτομα να περάσει τα σχολικά του χρόνια με διπλή ταυτότητα. Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης προανήγγειλε ότι το Ποτάμι θα καταθέσει τροπολογία για την ύπαρξη κενής καταχώρησης στα δημόσια έγγραφα για όσους δεν προσδιορίζονται στο αρσενικό ή το θηλυκό φύλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL