Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Ν. Βούτσης: Η Ελλάδα μετά το τέλος των Μνημονίων δεν μπορεί να είναι μια φοβισμένη κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Η Ελλάδα μετά το τέλος των Μνημονίων δεν μπορεί να είναι μια φοβισμένη κοινωνία

Η Ελλάδα μετά το τέλος των Μνημονίων δεν μπορεί να είναι μια φοβισμένη κοινωνία, κλεισμένη σε στερεότυπα και μεταφυσικές δοξασίες, τόνισε ο Ν. Βούτσης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Ο πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι «δεν είναι δυνατόν να μηδενίζουμε συνεχώς το ρολόι» τονίζοντας ότι από την μεριά κομμάτων της αντιπολίτευσης «δεν υπήρξαν οι αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν» από τις τοποθετήσεις της Εκκλησίας εναντίον του νομοσχεδίου.

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε αρνητικά κάποια από τα σχόλια που ακούστηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης κι ιδιαίτερα τις απαξιωτικές αναφορές σε «δικαιωματισμό» και τις κινδυνολογικές αναφορές σε «αφελληνισμό». Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι δείχνει να υπάρχει ένας «διαγκωνισμός επιρροής κι εύνοιας από την Εκκλησία» και θύμισε το ζήτημα της καύσης των νεκρών, ζήτημα που τώρα φαίνεται να λύνεται, 11 χρόνια μετά την πρώτη κι ομόφωνη σχετική απόφαση του πολιτικού συστήματος.

Ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε ότι η καθιέρωσή τους δεν ήταν αποτέλεσμα μιας «από τα πάνω» απόφασης, αλλά, αντίθετα, τα ανθρώπινα δικαιώματα κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες των κοινοτήτων που τους αφορούσαν. Ο Ν. Βούτσης ζήτησε να υπάρχει «απόλυτος σεβασμός» στους «επώδυνους και πολλές φορές αιματηρούς αγώνες» που δόθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL