Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Στ. Κοντονής: Η ακροδεξιά υπερίσχυσε κατά κράτος των φιλελεύθερων ιδεών στην Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Η ακροδεξιά υπερίσχυσε κατά κράτος των φιλελεύθερων ιδεών στην Ν.Δ.

Να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση για ένα κοινοβούλιο του σύγχρονου κόσμου κάλεσε τους βουλευτές ο Στ. Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε την στάση της Ν.Δ. για το νομοσχέδιο που διολίσθησε από μια θετική τοποθέτηση στην καταψήφισή του μετά από την επικράτηση της ακροδεξιάς πτέρυγάς της επί της φιλελεύθερης. Παράλληλα, ο Στ. Κοντονής κατήγγειλε την «συστηματική» και «Γκεμπελίστικη» παραπληροφόρηση του «κίτρινου» Τύπου για την διάταξη σχετικά με τα 15 έτη ως όριο ηλικίας για, υπό προϋποθέσεις, διόρθωση φύλου.

Ο Στ. Κοντονής έκανε λόγο για «άθλιους ψεύτες» και «κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων» αναφερόμενος στην παρασιώπηση από αρκετά ΜΜΕ της πρόβλεψης ότι οι ανήλικοι διεμφυλικοί θα μπορούν να διορθώσουν το φύλο τους με συναίνεση των γονέων τους και μετά από ιατρική γνωμάτευση ειδικού επιστημονικού συμβουλίου. Ο Στ. Κοντονής υπενθύμισε ότι αρχικά ήταν αντίθετος με την μείωση του ορίου ηλικίας από τα 17 έτη, αλλά πείστηκε μετά την «συγκλονιστική» τοποθέτηση των γονέων διεμφυλικών κατά την ακρόαση φορέων.

Σχετικά με την στάση της Ν.Δ., ο Στ. Κοντονής παρατήρησε ότι «η ακροδεξιά υπερίσχυσε κατά κράτος των φιλελεύθερων ιδεών στην Ν.Δ.» σχολιάζοντας αρνητικά την συνεχή διολίσθηση της στάσης της Ν.Δ. μέχρι την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Στ. Κοντονής επέκρινε και την τακτική της Ν.Δ. να καταστρώσει κάποιες διατάξεις τελευταία στιγμή ώστε να δικαιολογήσει την στάση της κι αναρωτήθηκε πού ήταν αυτή η πρόταση τόσα χρόνια, ενώ παρατήρησε την αντιφατικότητα με τις τοποθετήσεις από την μεριά της Ν.Δ. περί επάρκειας του ισχύοντος νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL