Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
"Λαϊκό" προφίλ προσπαθεί να φτιάξει η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Λαϊκό" προφίλ προσπαθεί να φτιάξει η Ν.Δ.

Να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η αποστροφή του λόγου του πως “δεν τρέφει αυταπάτες για μία κοινωνία χωρίς ανισότητες” επιχείρησε χθες, για μία ακόμη φορά, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθώντας να υπερτονίσει τα “λαϊκά” χαρακτηριστικά του ίδιου και του κόμματός του.

Επιλέγοντας μία λαϊκή περιοχή, το Μενίδι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε στα εγκαίνια των κομματικών γραφείων με αφορμή τα 43α γενέθλια του κόμματος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, λοιπόν, απεφάνθη πως “την κοινωνική ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, την πολεμάς με πράξεις” εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τις επενδύσεις. Μάλιστα έθεσε στόχο να πέσει η ανεργία κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. μέσα στην επόμενη πενταετία, προσθέτοντας ότι «τα εισοδήματα τα βελτιώνεις μειώνοντας τους φόρους και όχι τάζοντας χρήματα που δεν υπάρχουν».

“Κόμμα των πολλών”

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσπάθησε μόνο να “πάρει πίσω” σε επίπεδο εντυπώσεων όσα είπε περί “κοινωνικών ανισότητων” ως... νόμου της φύσης, αλλά και να απευθυνθεί σε μεγάλο κομμάτι της λεγόμενης “λαϊκής Δεξιάς”, που τον αντιμετωπίζει με καχυποψία. “Είμαστε ένα κόμμα των πολλών. Μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς λέμε σε όλους ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη” είπε επιχειρώντας να τονώσει τα λαϊκά χαρακτηριστικά του κόμματός του και του ίδιου. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη Ν.Δ. “ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς σε μία εποχή απόλυτης απαξίωσης”, ισχυριζόμενος, μάλιστα, πως “η Ν.Δ. είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα” και ότι “επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων”.

Τους μνημόνευσε όλους

Εξάλλου, με δεδομένη και την περίσταση των 43ων γενεθλίων της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα σε όλες τις πτέρυγες του κόμματος αναφερόμενος ονομαστικά σε όλους τους προκατόχους του: Αναφέρθηκε στην «εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βγαίνει από ένα αεροπλάνο για να λυτρώσει έναν λαό από τα δεινά της δικτατορίας», στην «εικόνα του Γ. Ράλλη να ενσαρκώνει ήθος και ευπρέπεια», στην «εικόνα του Κων. Μητσοτάκη να αντιμάχεται στη σκληρή δεκαετία του '80 τον πιο αχαλίνωτο λαϊκισμό», στην "εικόνα του Κ. Καραμανλή που ηγήθηκε", στην «εικόνα του Αντ. Σαμαρά να καταθέτει όλη τη δύναμη της ψυχής του για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε «ευπατρίδη» τον Ευ. Αβέρωφ, «μαχητή» τον Μιλτ. Έβερτ και «μεγάλο αγωνιστή της παράταξης» τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Ξεκινά περιοδείες

Το επόμενο διάστημα, ενόψει των θεματικών προσυνεδρίων της Ν.Δ. στον δρόμο για το προγραμματικό συνέδριο του Δεκεμβρίου (16-17), ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει και τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια: σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα θα έχει περιοδεύσει στον Νομό Σερρών. Επίσης αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα περιοδεύσει στον Νομό Κιλκίς με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, σε στρατόπεδο, στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης αλλά και στο κέντρο του Κιλκίς, ώστε να συνομιλήσει με πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL