Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Στο Ταλίν για το μέλλον της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Ταλίν για το μέλλον της Ευρώπης ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός με τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Στο Ταλίν μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής που θα ασχοληθεί με την ψηφιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται να τραβήξει το δείπνο που διοργανώνεται απόψε το βράδυ με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων ηγετών.

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά τις γερμανικές εκλογές και τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με τον σχηματισμό της κυβέρνησης στο Βερολίνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης. Μια κουβέντα που ήδη έχει ξεκινήσει τόσο για την αρχιτεκτονική της Ένωσης όσο και για τη διαχείριση την επόμενη μέρα των δημοσιονομικών προγραμμάτων.

Άλλωστε οι παρεμβάσεις Μακρόν αποτελούν για πολλούς βάση συζήτησης, ενώ η άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων σε σειρά κρατών προκαλούν προβληματισμό. Δεν αποκλείεται επίσης να τεθεί το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αύριο, Παρασκευή, η σύνοδος θα έχει ως θέμα την ψηφιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Λίγες ώρες πριν από την πτήση του ο Αλ. Τσίπρας θα υποδεχτεί στο Μαξίμου τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τετραμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο παλάτι Euxinograd στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Με το προεδρείο του Αρείου Πάγου

Με τον νέο πρόεδρο Β. Πέππα και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου συναντήθηκε χθες ο Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ετέθησαν θέματα επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως τον ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό σύστημα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πέππας δήλωσε ότι ήταν "μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, τα θεσμικά" υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μας". Παράλληλα συμφωνήθηκε η ηγεσία της Δικαιοσύνης να έχει νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό την προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του δικαστικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL