Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Αλ. Τσίπρας: Να συζητήσουμε την επόμενη μέρα της Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Να συζητήσουμε την επόμενη μέρα της Ελλάδας

Με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον κ. Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη φορά η επίσκεψη συνδέεται με ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και πως πλέον η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος των δυσκολιών. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος», είπε υπογραμμίζοντας πως μένουν τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.

«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε από εκεί και πέρα «να μπορέσουμε να συζητήσουμε της επόμενη μέρα της Ελλάδας». «Εκτιμώ ότι αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψης σας» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πάντως πως τα οικονομικά στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή εκφράζοντας τη χαρά του που επισκέπτεται την Ελλάδα, «δυστυχώς οι επισκέψεις μου είναι πάντα ολιγοήμερες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας» σημείωσε. «Ωστόσο», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι εδώ, τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχει επιστρέψει στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχετε κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στην αντιφώνησή του, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε:

«Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Βεβαίως, οι επισκέψεις μου είναι πάντα πολύ σύντομες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας. Ωστόσο, είναι καλή εποχή για να έλθω πάλι στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές, η οικονομία συνέρχεται η εμπιστοσύνη επανήλθε και νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε μετά από μία δύσκολη περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων.

Έχει συντελεστεί πολύ έργο και η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτά είναι καλά νέα για την Ελλάδα και καλά νέα για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό. Τα θέματα συζήτησης σήμερα θα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχουμε το ίδιο αίτημα άλλωστε. Γνωρίζω ότι είστε πλήρως αποφασισμένος για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, έχετε την στήριξή μου σε αυτό, άλλωστε μετά οδεύουμε προς την έξοδο και νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να είναι καθαρή έξοδος και η Ελλάδα να καταστεί και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη. Αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL