Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ. Ντάισελμπλουμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ. Ντάισελμπλουμ

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ αυτή την ώρα συναντάνται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρίσκεται το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και στο προηγούμενο Eurogroup, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση από καμία πλευρά. Η Ελλάδα έχει μπροστά της την υλοποίηση 95 προαπαιτούμενων και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ζήτησε την ταχύτατη υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων μέχρι τον Νοέμβριο.

Επίσης, οι Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ θα συζητήσουν και το ζήτημα της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018. Υπενθυμίζεται πως ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους εταίρους.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, ενώ θα συναντηθεί ακόμη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist με θέμα “How fast can we grow? Vital questions for America, Europe and Greece” με ομιλητές επίσης τον Τζακ Λιου, πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ , τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL