Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ξεκινά στο Ηράκλειο το Γ' Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινά στο Ηράκλειο το Γ' Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του τρίτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και παρεμβάσεις του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη. Το συνέδριο θα "κλείσει" με τα συμπεράσματα και τις κεντρικές αιχμές, αύριο στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, που θα δώσει το παρών στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Πρόκειται για το τρίτο συνέδριο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της "Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021", αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, έναρξη συνεδρίου στις 16.00 με ομιλίες των Β. Λαμπρινού, δημάρχου Ηρακλείου, και Στ. Αρναουτάκη, περιφερειάρχη Κρήτης. Στις 16.15 ομιλία θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Στη συνέχεια ακολουθεί η πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα "Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης" με ομιλητές τους Κ. Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, Κ. Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας. Η δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία έχει τίτλο "Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία" με ομιλητές τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και Π. Πολάκη.

Αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου η πρώτη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα "Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Μέσα, Δημόσιες Επενδύσεις και Αγροτική Ανάπτυξη" με ομιλητές τους Ευ. Αποστόλου, υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλα, υφυπουργό Οικονομίας και ανάπτυξης. Η δεύτερη συνεδρία έχει θέμα "Τουρισμός, Απασχόληση και Ανάπτυξη της Υπαίθρου", με ομιλητές την Έλ. Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού, την Έφη Αχτσιόγλου, υπουργό Εργασίας, τον Ι. Τσιρώνη, αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γ. Βασιλειάδη, υφυπουργό Αθλητισμού. Οι απογευματινές συνεδρίες ξεκινούν με τη "Στρατηγική για την ενέργεια και το περιβάλλον", με ομιλητές τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον αναπληρωτή, Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο. Η δεύτερη απογευματινή συνεδρία έχει θέμα "Υποδομές, Μεταφορές και Νησιωτικότητα" με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Το συνέδριο θα κλείσει με την κεντρική εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο "Αστόρια" με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Θα προηγηθούν ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Β. Λαμπρινός και Στ. Αρναουτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL