Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Π. Ρήγας: Πρωτοφανές ο διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής να εγκαλεί τον πρωθυπουργό μιας χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Πρωτοφανές ο διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής να εγκαλεί τον πρωθυπουργό μιας χώρας

Είναι πρωτοφανή τα γεγονότα, ο διευθύνων σύμβουλος να κάνει δηλώσεις, να κρίνει τον πρωθυπουργό, να απειλεί και να μιλάει για κόμματα που θα προτιμούσαν ... Ξεπερνάει τα όρια της Δημοκρατίας και όσα έχουμε δεδομένα στην Ευρώπη, είπε για την υπόθεση της El Dorado ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Η Ελληνικός Χρυσός δεν τηρεί τους όρους, εκεί είναι το λεπτό σημείο. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν σε αποικία στη χώρα μας και αδιαφορεί και για τις καταστροφές που θα υπάρξουν με τους όρους που θέλει να λειτουργήσει, όπως είπε.

Προσέθεσε επίσης ότι όλη αυτή την περίοδο δεν αποδίδεται τίποτε στο ΑΕΠ της χώρας από την όποια επένδυση γίνεται, με τον τρόπο που γίνεται, γιατί όλα φεύγουν στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί θέσεις εργασίας να διασφαλιστούν με την καταστροφή στο περιβάλλον της περιοχή, κυρίως τον τουρισμό, τόνισε ο ίδιος.

Να ξεκαθαρίσουν πρώτα στη ΔΗΣΥ τις θέσεις τους

Εξάλλου, ο ίδιος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και σημείωσε ότι στην ΔΗΣΥ και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν είναι με το παλιό νεοφιλελεύθερο μοντέλο που που διαμόρφωσαν με τη ΝΔ ή πλέον «ακούν» τις εξελίξεις στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν στην αλλαγή του πλαισίου πολιτικών στην Ευρώπη, πριν να γίνει δυνατή οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία.

«Ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της σοσιαλδημοκρατίας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα, προγραμματικό: θα είναι με την πολιτική που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, εναντίον των εργαζόμενων και των εργασιακών σχέσεων ... της διαπλοκής, με το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διαμόρφωσαν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ακολούθησαν; Ή θα είναι με την πλευρά της υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων, της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, εναντίον της διαπλοκής;», τόνισε ο κ. Ρήγας.

«Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν», τόνισε, και «αν την δώσουν, από 'κει και πέρα ενδεχομένως να μπορεί να συζητήσει κανείς επί πραγματικού πλαισίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα», κατά τον ίδιο.

Όπως υπογράμμισε, «με μία λογική ακραία αντίΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαμορφώνει πρόγραμμα αλλά μόνο πώς θα βγάλουμε το ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση γιατί εξυπηρετούμε συμβόλαια της διαπλοκής και της οικονομικής ελίτ της χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης».

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και στην Ευρώπη, όπου με τις πολιτικές που ασκήθηκαν είχαμε διάλυση σοσιαλιστικών κομμάτων αλλά και σοσιαλιστικά κόμματα που διαμόρφωσαν ένα άλλο πεδίο σκέψης, όπως π.χ. στην Πορτογαλία και βοηθούν σε μία προσπάθεια αλλαγής του πλαισίου των πολιτικών στην Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL