Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: "Σημαντικός σταθμός" στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας η 82η ΔΕΘ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό

«Σημαντικό σταθμό» στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας χαρακτήρισε τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Κίνας, τιμώμενης χώρας, στη 82η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της έκθεσης αυτής για τη σύσφιξη των σχέσεων με την Κίνα, σε συνέχεια της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του η συμμετοχή της Κίνας να σημάνει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του επιχειρηματικού κι εμπορικού κόσμου της Κίνας και της Ελλάδας και την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα, πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ακόμη τη στρατηγική σημασία της απόφασης της Κίνας να επενδύσει στο νέο δρόμο του μεταξιού, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στη νέα φάση της οικονομικής ανάκαμψης διψάει για επενδύσεις. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής

Δειτε ολοκληρο το αρθρο