Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Αλ.Χαρίτσης: Στόχος μας να ενισχύσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα που σέβεται τα εργατικά δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Χαρίτσης: Στόχος μας να ενισχύσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα που σέβεται τα εργατικά δικαιώματα

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε εκείνη την επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στην διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που ορίζει την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ως απαραίτητα προϋπόθεση για την πρόσβαση μιας επιχείρησης σε εθνικές ή κοινοτικές ενισχύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι, πέρα από το αθέμιτο πλεονέκτημα που έχουν οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία σε σχέση με όσους την τηρούν, η υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής βασίζεται και στην πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «η ανάπτυξη περνάει μέσα από την αναβάθμιση της εργασίας», σε αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία που ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη περνά από την ελαστική και φθηνή απασχόληση.

Οι πολιτικές απαξίωσης της εργασίας οδήγησαν σε πρωτόγνωρη ύφεση

«Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μόνο αν στηριχθεί στο υψηλά μορφωμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα» σημείωσε ο Αλ.Χαρίτσης παρατηρώντας ότι «οι πολιτικές απαξίωσης της εργασίας που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο δεν οδήγησαν, τελικά, στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά προκάλεσαν και μία πρωτόγνωρη σε καιρό ειρήνης ύφεση».

Παράλληλα, ο αν. υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η τιμωρία των παραβατών της εργατικής νομοθεσίας, αλλά κι η δημιουργία κινήτρων που να αποτρέπουν τέτοια φαινόμενα και να καλλιεργούν μια κουλτούρα σεβασμού στα εργατικά δικαιώματα.

Τέλος, ο Αλ.Χαρίτσης δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι σε όλα τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ή εθνικούς πόρους υπάρχει πλέον η ρήτρα εργασίας, δηλαδή η υποχρέωση της επιχείρησης να διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL