Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
"Μέρος του στρατηγικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση η διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μέρος του στρατηγικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση η διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων" (Video)

«Μέρος του στρατηγικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος τονίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για εμπέδωση αρχών κι αξιών και δημιουργία θεσμών που δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στο οικονομικό μοντέλο που επικρατούσε πριν το 2009. Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος διέψευσε τους ισχυρισμούς περί αντιρρήσεων των δανειστών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και προβλημάτων στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση σημειώνοντας δηκτικά ότι κανείς δεν του «τράβηξε τα αυτιά».

Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν έγινε καμία συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τα προαπαιτούμενα. Ο Ευ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι στις διαπραγματεύσεις δεν έγινε επίσης οποιαδήποτε αναφορά σε νομοσχέδια για τα οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ενημερώθηκαν παρατηρώντας ότι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας έχει παρουσιαστεί στους θεσμούς. Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι το νομοσχέδιο διευρύνει δικαιώματα και δεν υπάρχει υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά την ουσία του νομοσχεδίου, ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μία από τις αιτίες της κρίσης είναι οι ανισότητες και η συνεχής μείωση του μεριδίου της εργασίας από το 1980. Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κατά το παρελθόν οι παλιότερες κυβερνήσεις ευνοούσαν τον κακό επιχειρηματία κι επισήμανε ότι η διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, καθώς θα ωθήσει τους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις αλλού ώστε να βγάλουν κέρδη.

Αιχμές για τα πεπραγμένα της σοσιαλδημοκρατίας στα εργασιακά δικαιώματα

Ο Ευ. Τσακαλώτος θύμισε στα έδρανα του Κέντρου ότι η σοσιαλδημοκρατία συγκροτήθηκε επιδιώκοντας την διεύρυνση της Δημοκρατίας και στην οικονομία αντιλαμβανόμενη ότι δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης να είναι δημοκράτης στην υπόλοιπη ζωή του και στον χώρο δουλειάς του να είναι σκλάβος. Ο Ευ. Τσακαλώτος αντιπαρέβαλε τα προς την αντίθεση κατεύθυνση πεπραγμένα των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων Σημίτη, Σρέντερ και Μπλερ, ενώ παρατήρησε ότι η επιδίωξη της διεύρυνσης της Δημοκρατίας στην οικονομία είναι «η μεγάλη διαφορά μας με αυτήν την πλευρά του κοινοβουλίου» δείχνοντας προς τα έδρανα της Ν.Δ.

https://www.youtube.com/embed/emSg-_UCJsM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL