Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Με "άρωμα" Κίνας η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "άρωμα" Κίνας η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας

Η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Gao Wenqi από την κινεζική πρεσβεία στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Θεσσαλονίκη:

Με τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ρεκόρ συμμετοχής εκθετών η 82η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης της τελευταίας δεκαετίας, σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου.

Ενδεικτικό είναι ότι φέτος θα φιλοξενηθούν περίπου 1.500 εκθέτες, έναντι 1.015 πέρυσι, και υπάρχουν σημαντικές διεθνείς και ελληνικές συμμετοχές στον επιχειρηματικό τομέα, ενώ όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν).

"Πύλη" για τα κινεζικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στην τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης τόνισε ότι «φιλόδοξος στόχος για εμάς αποτελεί να καταστεί η Θεσσαλονίκη και κατά συνέπεια η Ελλάδα «πύλη» για τα κινεζικά προϊόντα προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, να γίνει ένα εκθεσιακό hub, για την εξόρμηση της μεγάλης αυτής ασιατικής οικονομίας στη γηραιά ήπειρο. Με τον τρόπο αυτό μάλιστα η πόλη μπαίνει στον χάρτη του Δρόμου του Μεταξιού».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε από την πλευρά του πως η συμμετοχή της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ είναι επιτυχημένη «όχι μόνο λόγω των πολλών συμμετοχών αλλά και εξαιτίας ενός καλά οργανωμένου προγράμματος φόρουμ, business meetings, και την εκπροσώπησή της στη ΔΕΘ από κυβερνητικούς αξιωματούχους στον ανώτερο βαθμό».

Ακολούθως ο πολιτικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας Gao Wenqi δήλωσε ότι το στοίχημα για τη χώρα του μέσα από τη συμμετοχή στη ΔΕΘ είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. «Στοχεύουμε στο να ενισχύσουμε τη σύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και να ενώσουμε τους δύο λαούς. Πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να μπει στον χάρτη του Δρόμου του Μεταξιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Gao.

«Η τιμώμενη χώρα είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη και το ενδιαφέρον της μας στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, ότι μπορούμε να συμμετέχουμε στην αναπτυξιακή διαδικασία μαζί με τις ισχυρές οικονομικά χώρες», υπογράμμισε από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Παγκόσμια δραστηριότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινεζικό περίπτερο θα εκτείνεται σε 6000 τετραγωνικά μέτρα και σε αυτό θα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους αμιγώς κινεζικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Επίσης στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν σημαντικές ημερίδες, οι οποίες αφορούν στην προοπτική επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας και όχι μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL