Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Συνήγορος της Ελληνικός Χρυσός ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνήγορος της Ελληνικός Χρυσός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τους “δύο κόσμους” που χωρίζουν κυβέρνηση - Ν.Δ. ανέδειξε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, καθώς λίγες μόλις ώρες αφότου ο Αλ. Τσίπρας είχε εξάρει την περιβαλλοντικά φιλική επενδυτική δραστηριότητα της Apivita που στηρίζεται στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής φύσης και βιοποικιλότητας, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναλάμβανε ρόλο... συνηγόρου της Ελληνικός Χρυσός, υπερασπιζόμενος την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

“Είναι ορατός ο κίνδυνος για την επένδυση στις Σκουριές της Χαλκιδικής”, υπογράμμισε χθες σε δραματικό τόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέλεξε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα στην προσπάθειά του να αποδομήσει το φιλοεπενδυτικό προφίλ της παρούσης κυβέρνησης. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι είναι «ειρωνεία ο πρωθυπουργός να μιλάει για επενδύσεις και η κυβέρνηση να κάνει τα ακριβώς αντίθετα», κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. “Μην ακούτε τι λένε, να βλέπετε τι κάνουν οι κυβερνώντες”, συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αναφερόμενος στην εξόρυξη χρυσού, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Ο κίνδυνος για την επένδυση είναι ορατός. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις της χώρας. Και ενώ το μέλημά μας θα έπρεπε να είναι οι δουλειές για τη αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, η κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς λόγους, συνειδητά, καθυστερεί την αδειοδότηση της επένδυσης”. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο του... συνηγόρου της εν λόγω εταιρείας, καθώς δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος “θα συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα”.

Το “παιχνίδι” της αλήθειας

Εν τω μεταξύ, προετοιμάζοντας το πολιτικό και επικοινωνιακό έδαφος για την παρουσία του στη ΔΕΘ, σε δύο σαββατοκύριακα, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς εταίρους ώστε να ακούσει τα αιτήματά τους, αλλά και με μέλη της επιστημονικής κοινότητας της πόλης. Παράλληλα, έπαιξε για μία ακόμη φορά με την έννοια της “αλήθειας”, τάζοντας στους συνομιλητές του πως “μεταξύ της αλήθειας και της ψεύτικης ελπίδας, επιλέγει πάντα το πρώτο”. Κατά τη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους τέσσερις άξονες για την προσέλκυση επενδύσεων: πολιτική σταθερότητα, φορολογία, ρευστότητα και επενδυτικό περιβάλλον. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει την “ιδιοκτησία” των “μεταρρυθμίσεων” και προσπάθησε να κρατήσει το “μονοπώλιο” της συγκεκριμένης έννοιας. “Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, ‘τραβάτε με κι ας κλαίω’. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, με το μισό κόμμα απέναντι, με διστακτικότητα, με έλλειψη βασικής κατανόησης, για το πώς δουλεύουν η ελεύθερη οικονομία, η αγορά και οι κανόνες της”, είπε, επιχειρηματολογώντας υπέρ της “ανάγκης” για “πολιτική αλλαγή”. Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά περιέγραψε “πογκρόμ” στο Δημόσιο, αν και απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις: “Δεν έχω δυσκολία, προσωπικά, να μιλήσω για ένα πιο λιτό και αποτελεσματικό κράτος. Δεν φαντάζομαι μια οικονομία στην οποία ένα μεγάλο σπάταλο κράτος θα απομυζά τα χρήματα των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να συντηρεί και να διαιωνίζει την ύπαρξή του”, κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

΄Όλα αυτά, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι “έχει αλλεργία στις επενδύσεις” μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM" και ο εκπρόσωπος Τύπου Βασ. Κικίλιας έκανε λόγο για “λαίλαπα που έρχεται” (Alpha 989).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL