Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Σε αντιπολιτευτικό παροξυσμό η Ν.Δ. / (Αυτο)λογοκρισία ακόμα και στα "γαλάζια" tweets
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε αντιπολιτευτικό παροξυσμό η Ν.Δ. / (Αυτο)λογοκρισία ακόμα και στα "γαλάζια" tweets

Σε αντιπολιτευτική παραζάλη, με διαρκείς αμήχανες κινήσεις που καταμαρτυρούν κατάσταση «υστερίας» τρεκλίζει η Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του τα παίζουν όλα για όλα μέσα στο καλοκαίρι με μια ατζέντα που περιλαμβάνει εν είδει χυλού την προσπάθεια αφήγησης μιας ιστορίας κατατρομοκράτησης με βάση τα θέματα της ασφάλειας -μέχρι και με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τον Ρουβίκωνα-, της Δικαιοσύνης, της διαπραγμάτευσης του 2015 και ακόμα πιο πίσω, με πλήρη αξιοποίηση ως προς αυτόν τον στόχο τού προσφάτως «ανακαλυφθέντος» βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Σημαντική παράμετρος σε αυτό το αφήγημα, η επαναφορά ενός αντιαριστερού παροξυσμού -που έρχεται να επαναβεβαιώσει την τεράστια επιρροή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη στη στρατηγική του κόμματος-, που έφτασε να ακουμπήσει ακόμα και «γαλάζια» βουλευτή που παρεξέκλινε της υπερδεξιάς θεματικής της σημερινής Ν.Δ.

Έτσι, η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια να μετατρέψει τη χώρα σε «Βενεζουέλα» και να ταυτίσει το ενδοσυγκρουσιακό κλίμα εκεί με σκηνές από προσεχώς και στη χώρα μας. Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί από τους επιτελείς της Ν.Δ. να γίνει ανεκτό ένα tweet της βουλευτή της Ν. Κεραμέως που αναφέρθηκε στην προσφορά της Αριστεράς. Η παρέμβαση του Γ. Κεφαλογιάννη και το έμμεσο πλην σαφές σήμα εκ μέρους του Άδ. Γεωργιάδη θα την οδηγούσαν σε αυτολογοκρισία και διαγραφή της ανάρτησής της.

«Delete» στη διαφορετική θέση

Ο λόγος για τη νέα βουλευτή της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, η οποία, μιλώντας σε ραδιόφωνο (Ράδιο Κομοτηνή) την Κυριακή, αναφέρθηκε στους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους και παραδέχθηκε, αν και στο πλαίσιο του διαχρονικού επιχειρήματος τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για «κατ’ ευφημισμόν Αριστερά».

Στην ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου μετέφερε την αντίστοιχη τοποθέτηση που είχε κάνει στο ραδιόφωνο, η Ν. Κεραμέως έγραψε: «Η Αριστερά έχει δώσει σημαντικούς αγώνες στον τόπο. Η κυβ. ΣΥΡΑΝΕΛ είναι κατ’ εφημισμόν Αριστερά. @ Radio Πατρίδα Κομοτηνής 100,4 FM».

Το tweet της Ν. Κεραμέως που εξαφανίστηκε ως διά μαγείας

Η εν λόγω ανάρτηση θα εξαφανιζόταν ως διά μαγείας λίγο αργότερα. Κι αυτό διότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννης προχώρησε σε στοχευμένη ανάρτηση του προκειμένου να την επιπλήξει, να τη νουθετήσει και να την επαναφέρει στην τάξη: «Όπου κυβέρνησε η Αριστερά, υπό οποιαδήποτε μορφή της, η κατάληξη ήταν μία για τους λαούς: καταστροφή, φτώχεια, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Την ανάρτησή του αναπαρήγαγε (retweet) ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης, κίνηση με την οποία εξέφρασε την πλήρη υιοθέτηση της θέσης Κεφαλογιάννη απέναντι στη «γαλάζια» βουλευτή. Κατόπιν αυτών, η βουλευτής απέσυρε την ανάρτησή της.

Το, εντός γραμμής, tweet του Γ. Κεφαλογιάννη, που αμέσως έσπευσε να κάνει retweet ο Άδ. Γεωργιάδης

Της ανάρτησης Κεφαλογιάννη φαίνεται να είχε προηγηθεί η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γ. Λοβέρδου ο οποίος «δήλωσε» θυμωμένος και απογοητευμένος με τη δήλωση Κεραμέως, γιατί «δυστυχώς, αναδεικνύει το βαθύ κόμπλεξ μιας μεγάλης μερίδας δεξιών και κεντροδεξιών έναντι της Αριστεράς που της επέτρεψαν να κυριαρχήσει ιδεολογικά και πολιτικά επί δεκαετίες». Ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε πρόσφατα απασχολήσει το «παρασκήνιο» καθώς ήταν από τους από τους πρώτους που είχε υπονοήσει συγγενική σχέση του υπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με την Ηριάννα.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του («Εφημερίδα των Συντακτών») ο έτερος αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης είχε κινηθεί και εκείνος στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ν. Κεραμέως. Δηλαδή επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στη Δικαιοσύνη, για να επαναλάβει το επιχείρημα: «Δεν είναι όλες αυτές οι ύβρεις η ανανεωτική Αριστερά του Λεωνίδα Κύρκου και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη».

Η επιβράβευση Γεωργιάδη μετά τη... συμμόρφωση

Μετά τη συμμόρφωση προς τας υποδείξεις με την αυτολογοκρισία του επίμαχου tweet της, ο Άδ. Γεωργιάδης έσπευσε να “επιβραβεύσει” τη νέα πολιτικό και την ίδια στιγμή να δείξει ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα. Αυτό το έκανε με retweet κάποιων από τις υπόλοιπες παρεμβάσεις της των τελευταίων ωρών, αλλά και εκφράζοντας δημόσια τα συγχαρητήριά του για την παρουσία της στη Βουλή ως εισηγήτρια του κόμματος κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας: "Η κα @nkerameus ως εισηγήτρια της @neademokratia έκανε πραγματικά εκπληκτική ομιλία για το ν/σ του κ. Γαβρόγλου. Μπράβο, Νίκη".

Ονειρεύεται Βενεζουέλες για να επιτίθεται

Με ανύπαρκτο αφήγημα για το μέλλον της χώρας και, άρα, με το βλέμμα διαρκώς στο παρελθόν, το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συνεχίζει να απειλεί κάθε μέρα με μια διαφορετική Εξεταστική.

Με αφορμή «αποκαλύψεις» του «Ελεύθερου Τύπου», η Ν.Δ. σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος για τα μυστικά ταξίδια του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, παρέα με τον ειδικό των off shore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου» και ταξιδιού Τσίπρα - Παππά έναν μήνα μετά στη Μόσχα, όπου «συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Η Ν.Δ. ζήτησε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Νωρίτερα, είχε ζητήσει Εξεταστική για τα γραφόμενα στο βιβλίο Βαρουφάκη για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΖΑ.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. τα μπέρδεψε όλα μεταξύ τους για ακόμη μια φορά, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών στη Βενεζουέλα, «εκτός εάν οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του το επιτρέπουν». Μίλησε για «ένοχη σιωπή» του Αλ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι αναμένει «τις απαντήσεις του στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL