Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Έφη Αχτσιόγλου στην «Α»: «Παρελθόν η πολιτική εγκατάλειψης των ακινήτων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου στην «Α»: «Παρελθόν η πολιτική εγκατάλειψης των ακινήτων»

Αντιπροσωπευτική της πολιτικής που εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια για την κοινωνική ασφάλιση χαρακτηρίζει τη χρόνια απαξίωση των ιστορικών κτηρίων που ανήκουν στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας αποκλειστικά για το θέμα στην «Αυγή» αναφέρει ότι η πολιτική εγκατάλειψης που υπήρχε θα αποτελέσει παρελθόν και ότι η αξιοποίηση των 24 εμβληματικών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο η αρχή για την ευρύτερη αξιοποίηση των 1.126 κτηρίων, από τα οποία τα περισσότερα μένουν και ρημάζουν.

“Η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τής απαξίωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης συνολικά, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση, για πρώτη φορά, της καταγραφής των ακινήτων αλλά και τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Με γνώμονα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, προχωράμε στην άμεση αξιοποίηση 24 εμβληματικών ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, και παράλληλα απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Δημοσίου για χρήση περίπου 120 ακινήτων στην πρωτεύουσα, με σκοπό την επίτευξη οικονομίας κλίμακος.

Το σχέδιό μας, που υλοποιείται με την επιστημονική συμβολή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στοχεύει στην εξασφάλιση πολύτιμων πόρων για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού αυτού σχεδίου θα αποτελέσουν τον οδηγό για την επέκτασή του στο σύνολο των 1.126 ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Η πολιτική εγκατάλειψης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που είχε ως αποτέλεσμα σήμερα το 49% των ακινήτων να παραμένει κλειστό, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL