Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Γ. Χουλιαράκης: Τα έξοδα που καταβάλλονται επιστρέφονται αν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κριθούν αμετάκλητα ένοχοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Χουλιαράκης: Τα έξοδα που καταβάλλονται επιστρέφονται αν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κριθούν αμετάκλητα ένοχοι

Η ρύθμιση για τα δικαστικά έξοδα του προέδρου και του προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ «ενισχύει αναπόφευκτα την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν προστατεύουμε κανέναν», καθώς τα χρήματα που καταβάλλονται επιστρέφονται στο Δημόσιο αν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κριθούν αμετάκλητα ένοχοι.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την επίμαχη ρύθμιση, ο Γ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο αγωγές ή διώξεις για αδικήματα που σχετίζονται με τα καθήκοντα των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σχολίασε ότι τα στελέχη των Ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να μπορούν να κάνουν την δουλειά χωρίς να φοβούνται ότι θα βρεθούν χρεωμένοι με μεγάλους λογαριασμούς χωρίς να φταίνε.

Ο Γ. Χουλιαράκης πρόσθεσε ακόμη ότι με την διάταξη αυτήν για την ΕΛΣΤΑΤ «δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό» υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ρύθμιση του 2011 που προβλέπει ακριβώς την ίδια διαδικασία για τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μάλιστα, ο Γ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι η ρύθμιση του 2011 δεν προβλέπει πλαφόν στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων , ενώ στην σημερινή διάταξη υπάρχει χαμηλό πλαφόν, δηλαδή 6 φορές την τιμή αναφοράς του Κώδικα Δικηγόρων.

Επιφυλάξεις από τους ΑΝ.ΕΛ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένος είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την διάταξη κυρίως γιατί ενδέχεται να αποτρέψει μηνύσεις σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών από πολίτες που θα ξέρουν ότι ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL