Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ρ. Σβίγκου: "Η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Σβίγκου: "Η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό"

“Με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης μπορούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και με ένα θετικό οικονομικό κλίμα το οποίο έχει διαψεύσει όλα τα καταστροφολογικά σενάρια της προηγούμενης περιόδου, να αξιοποιήσουμε όλες τις θετικές δυνατότητες που δημιουργούνται για τη χώρα, με τελικό στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη δηλαδή που δεν θα είναι στα νούμερα και στα χαρτιά μόνο, αλλά πραγματικά θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών και στο εισόδημά τους”. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Alpha η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε σήμερα στον Σκαϊ ο κ. Γρηγοράκος η Ρ. Σβίγκου κάλεσε την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταδικάσει επίσημα τις δηλώσεις του βουλευτής της τονίζοντας ότι “η πολιτική αντιπαράθεση δηλητηριάζεται από τον κιτρινισμό της συσχέτισης του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη με την Ηριάννα”.

Αναφερόμενη στην απόφαση της δικαιοσύνης για την Ηριάννα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “δεν θέλουμε να μπούμε σε καμιά αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη, και αυτό δεν είναι πρόθεση ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κόμματος”, ωστόσο υπογράμμισε ότι “είναι συνταγματικό το δικαίωμα του κάθε πολιτικού προσώπου, αλλά και των πολιτικών κομμάτων να σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις”. “Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης”, προσέθεσε και συνέχισε:

“Και θα πρέπει να μην κρίνουμε τα πράγματα με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Θυμόμαστε όλοι τον κ. Δένδια να αποστέλλει non paper στους δικαστικούς και να τους υποδεικνύει ποιοι πρέπει να καταδικαστούν, θυμόμαστε όλοι τον κ. Μητσοτάκη αλλά και τον κ. Κεδίκογλου να κάνουν δηλώσεις και να κατηγορούν τους δικαστές για παραλείψεις που θεώρησαν οι ίδιοι ότι έκαναν. Είδαμε να θεωρείται κατά τους δικαστές άντρο τρομοκρατικών οργανώσεων η Βαρκελώνη , και επειδή ταξίδεψε η Ηριάννα στη Βαρκελώνη, αυτό να οδηγεί σε συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση. Στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση όξυνσης της καταστολής και περιστολής ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να περιφρουρούνται”.

Σε σχόλιό της σχετικά με την υπόθεση Γεωργίου, η Ρ. Σβίγκου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. “Αυτό που θα έπρεπε όμως τα πολιτικά κόμματα να συζητήσουμε είναι ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά τα ελλείμματα και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το πολιτικό στοιχείο που πρέπει να συζητηθεί. Γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση που η χώρα έχει πληρώσει πολύ άσχημα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στη πόδια της”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL