Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
"Έχουμε περάσει σε νέο κύκλο" με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Έχουμε περάσει σε νέο κύκλο" με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη

Την τακτική και τη συνολική στρατηγική και τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την επόμενη ημέρα συζήτησαν, χθες, στην Κουμουνδούρου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να προετοιμαστεί η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα καταλήξει στην εισήγηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο.

Νωρίτερα από την Π.Γ., που θα συνεδριάσει στις 5 μ.μ., θα διεξαχθεί υπουργικό συμβούλιο όπου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν προς κατάθεση νομοσχέδια, όπως του υπουργείου Παιδείας.

"Έχουμε περάσει σε νέο κύκλο" ανέφεραν κομματικές πηγές, εξηγώντας ότι η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα ουσιαστικά εκτείνεται σε δύο στάδια: αφενός έως τον Αύγουστο του 2018, οπότε και ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα, και αφετέρου από τότε έως την εκπνοή της τετραετίας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η χώρα και η κυβέρνηση, έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, έχουν περάσει σε φάση εστίασης στην ανάπτυξη, στις κοινωνικές παρεμβάσεις, στην ανάπτυξη της κοινωνικής προστασίας, στις αναγκαίες θεσμικές τομές.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο της εισήγησης που θα παρουσιαστεί σήμερα στην Π.Γ. περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφενός συνολική ανασκόπηση και απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και αφετέρου αποτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί πλέον μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, το κύριο βάρος της εισήγησης αναμένεται να δοθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με τα ζητήματα που για την κυβέρνηση είναι κομβικής σημασίας.

Οι κύριοι άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορούν την έξοδο στις αγορές, τον σχεδιασμό για να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε μέχρι το 2018 να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και οριστικά και αμετάκλητα να βγει η χώρα στις αγορές. Κατά τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στο ζήτημα της έκδοσης ομολόγου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βλέπει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και θα αποφασίσει το κατάλληλο timing.

Σε προτεραιότητα μπαίνει επίσης το μοντέλο της "δίκαιης ανάπτυξης" και το τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία, καθώς και η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL