Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Σ. Κοντονής: "Δυσάρεστη έκπληξη" η απόφαση για την Ηριάννα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κοντονής: "Δυσάρεστη έκπληξη" η απόφαση για την Ηριάννα

Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων, τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής, σημειώνοντας ότι “αποτελεί δυσάρεστη έκπληξή η απόφαση που εξεδόθη πριν λίγες ώρες” για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “ο κώδικας προβλέπει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα νέα αίτηση που προφανώς θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο με άλλη προφανώς σύνθεση”.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση “δυσάρεστη έκπληξη” γιατί όπως είπε:

1) η στάση της αιτούσας καθ' όλο το χρόνο της υποδικίας ήταν καθόλα υποδειγματικά μιας και τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί.

2) Γιατί σεβόμενη το δικαιικό σύστημα χρησιμοποίησε εκείνα τα μέσα που προσφέρει ο ποινικός κώδικας για την άρση της επιστημονικής της εξέλιξης και

3) γιατί οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από την δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλα.

“Τουλάχιστον περίεργο πως κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών, μπορούν να έχουν το δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση και άλλοι όπως η συγκεκριμένη δεν μπορεί να πάρει την αναστολή”, επισήμανε ο Σ. Κοντονής.

Καταδίκασε τις αντιδράσεις εντός του δικαστηρίου λέγοντας πως “οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την απόφαση και απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι, όχι μόνο γιατί δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα της και των δικηγόρων της γιατί και οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL