Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Π. Ρήγας: Ο δρόμος για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία είναι ανοικτός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Ο δρόμος για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία είναι ανοικτός

Ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, είναι ανοικτός, όχι ως ελπίδα, αλλά στην πραγματικότητα, υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ενώ τόνισε, πως υπάρχει η βεβαιότητα, ότι οι στόχοι της κυβέρνησης θα ολοκληρωθούν μέχρι τις εκλογές, το 2019.

Ο κ. Ρήγας, ο οποίος βρίσκεται στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε πως τελείωσε μια δύσκολη περίοδος για την χώρα, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν από πλευράς των θεσμών, σχετικά με την αξιολόγηση και την χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς και στην προσπάθεια που γινόταν από την εσωτερική τρόικα, στο να διαμορφώσει ένα κλίμα αδυναμίας να τελειώσει η αξιολόγηση, με μόνιμο στόχο όλη αυτήν την περίοδο, να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΝΔ και τον αρχηγό της προσωπικά για αδιέξοδη στρατηγική, η οποία στρέφεται και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.

«Το να έχεις μία αντιπολίτευση που στον στρατηγικό της σχεδιασμό είναι να ζητάει εκλογές από την πρώτη μέρα και να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα τοπίο που δεν θα ολοκληρωνόντουσαν αυτά τα οποία η κυβέρνηση σχεδίαζε για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, όσο κομματικό συμφέρον και να ήταν αυτό, είναι τεράστιο λάθος, γιατί είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρήγας τόνισε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην επόμενη μέρα, σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση, η οποία θα συμβαδίζει με την κοινωνική. Επιθυμούμε, είπε, μια αισιόδοξη, καλύτερη προοπτική για την χώρα συνολικά και τον κάθε τόπο ξεχωριστά, αξιοποιώντας όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, προς όφελος των πολλών και κυρίως προς όφελος των νέων, των επιστημόνων, για να σταματήσει η φυγή των ανθρώπων μας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, υπενθύμισε, ότι περισσότερες παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στόχευαν στην στήριξη των ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, χωρίς φάρμακα, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους καταναλωτικά αγαθά.

«Από εδώ και στο εξής στοχεύουμε στη στήριξη της μεσαίας τάξης, των συμπολιτών μας εκείνων που σήκωσαν ουσιαστικά το βάρος των συνεπειών της οικονομικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

 Ο κ. Ρήγας τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, σημείωσε: «Η έξοδος στις αγορές είναι εγγυημένη από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική οικονομία. Τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή μας θα είναι προσεκτικά και μεθοδικά».

Ο γενικός γραμματέας, αφού αναφέρθηκε στα πέντε σημαντικά σημεία της συμφωνίας, επισήμανε πως τα μνημόνια και η επιτροπεία αποτελούν περιορισμό της δημοκρατίας. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην χώρα μας, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, υποστήριξε και ανέφερε ότι θεσμοί που δεν έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση, όπως το Eurogroup και η Κομισιόν, αποφασίζουν ερήμην του λαού για πράγματα που τον αφορούν.

«Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, γιατί με το σύνολο των ανεξάρτητων αρχών, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις τράπεζες, τις διοικήσεις τους με την δική τους “ανεξαρτησία”, διαμορφώνουν το τοπίο ή επιβάλουν πράγματα ερήμην της εκτελεστικής εξουσίας» είπε και διευκρίνισε πως η επισήμανση δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε:

«Οι 3 θεσμικοί πυλώνες της χώρας, η εκτελεστική, η δικαστική και η νομοθετική εξουσία, με τις δικές τους αρμοδιότητες, θα έπρεπε να έχουν και να οριοθετούν και τους δικούς τους ρόλους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL