Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Κυρ. Μητσοτάκης: Η συμφωνία εγκλωβίζει τη χώρα σε τεράστια πλεονάσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συμφωνία εγκλωβίζει τη χώρα σε τεράστια πλεονάσματα

Για «συνεχή πίεση προς την Δικαιοσύνη», καθώς και για «πολιτική συνενοχή και πολιτική ανοχή σε μεθοδεύσεις», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στους Π. Καμμένο και Π. Πολάκη κατά την διάρκεια της προ ημερήσιας συζήτηση για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι με την συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «εγκλωβίσατε την χώρα σε τεράστια πλεονάσματα» και «προδώσατε το μέλλον της χώρας».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζουν και ταυτίζονται με τον Π. Καμμένο και τις χυδαιότητές του χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του υπουργού Εθν. Άμυνας στην υπόθεση του Noor1 «εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών». Ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα αν ο Π. Καμμένος τον είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την συνομιλία του με τον Μ. Γιαννουσάκη κι αν τελικά έλαβε γνώση για το τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε σχετικά με την υπόθεση του Noor1 ότι όποιος εμπλέκεται, «όσο ισχυρός κι αν είναι», πρέπει να πάει φυλακή, επισημαίνοντας ότι σε μια Δημοκρατία αυτό το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Π. Πολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «θεσμικά χυδαίο» κι ισχυριζόμενος ότι οι επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην Δικαιοσύνη είναι «πολύ σοβαρή κι επικίνδυνη υπόθεση».

Πρωταθλητές στην επιβολή των φόρων, ουραγοί στην καταπολέμηση της φορδιαφυγής

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνοντας λόγο για «πρωταθλητές» στην επιβολή φόρων κι «ουραγούς» στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση υποσχόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ σε 6 μήνες από τις λίστες φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ενώ έχει καταφέρει να εισπράξει λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ σε 30 μήνες από τις λίστες, καθώς και μόνο 8,8 εκατ. ευρώ το 2015 και 2016 και 1,3 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής το 2017 από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Το μέρισμα της ανάπτυξης θα πάει στους δανειστές

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης για λόγους εσωκομματικής διαχείρισης, ενώ υποτίμησε τις αποφάσεις για το χρέος κάνοντας λόγο για επανάληψη των δεσμεύσεων του Νοέμβρη του 2012. Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η ρήτρα ανάπτυξης έχει κι αρνητικές οπτικές καθώς αν η χώρα μας υπερβεί τους στόχους για την ανάπτυξη αναστέλλονται τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους και το μέρισμα της ανάπτυξης θα πάει στους δανειστές κι όχι στους Έλληνες πολίτες.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι τώρα που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ προσπαθεί να μειώσει την σημασία του προγράμματος, την ένταξη στο οποίο χαρακτήριζε στο παρελθόν «καταλυτικό γεγονός». Ο Κ. Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση διάβασε για άλλη μια φορά λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς εκτιμώντας ότι μπορούν να επιτευχθούν θετικές ρυθμίσεις για το χρέος πριν τις Γερμανικές εκλογές.

Υποτίμηση της σημασίας των θετικών δηλώσεων των ευρωπαίων αξιωματούχων

Ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαράς και την κατάσταση της οικονομίας στο τέλος του 2014 και ζήτησε για πολλοστή φορά εκλογές ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πετύχει την ανάπτυξη της οικονομίας. Την ίδια ώρα ο Κ. Μητσοτάκης υποτίμησε την σημασία των θετικών σημερινών δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της οικονομίας επί της σημερινής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτές οι θετικές δηλώσεις συνδέονται με την προσπάθεια των αξιωματούχων αυτών να δικαιολογήσουν και την δική τους συμμετοχή στις αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL