Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Π. Σκουρλέτης για στάση Ν.Δ. στο ζήτημα των συμβασιούχων: Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης για στάση Ν.Δ. στο ζήτημα των συμβασιούχων: Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης επικρίνοντας την στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα. Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία που δίνει λύση στο ζήτημα και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην Ν.Δ. προσανατολίζεται να ψηφίζει εναντίον της πρότασης για αναστολή της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι «το σχέδιό σας είναι να φέρετε δικούς σας ανθρώπους να κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών δόθηκε κι η πρόταση της Ν.Δ. είναι καταβολή των δεδουλευμένων κι απόλυση για τους συμβασιούχους, καθώς και σύμπραξη ιδιωτών και Δημοσίου για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ακραίο, αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό» κι αντέτεινε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων έχει υποστηρίξει ξεκάθαρα ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης.

Π. Σκουρλέτης: Να κάνουμε το αυτονόητο, μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στην καθαριότητα

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η τροπολογία δίνει λύση με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μην υπάρχει κενό στην αποκομιδή των σκουπιδιών «μέχρι να κάνουμε το αυτονόητο», δηλαδή την καθιέρωση μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας στην καθαριότητα. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ξεκινάμε με 2,500 θέσεις εργασίας», οι οποίες μπορούν να αυξηθούν, ζητώντας από την αντιπολίτευση συμμετοχή στον διάλογο ώστε «να βάλουμε κανόνες σε αυτό το θολό τοπίο» μέσω μιας λύσης συμβατής με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ουδέποτε δημιούργησα την παραμικρή προσδοκία για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του προηγούμενου καιρού σχετικά με υποτιθέμενες υποσχέσεις του για μονιμοποίηση των συμβασιούχων παρατηρώντας ότι τα περισσότερα ήταν ανακριβή. Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ουδέποτε», δημόσια ή κατ’ ιδίαν,  δημιούργησε την παραμικρή προσδοκία ότι μετά το τέλος της προθεσμίας οι συμβάσεις αυτών των εργαζόμενων θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι, αντίθετα, διαχώρισε τις περιπτώσεις εκείνων των συμβασιούχων που εργάζονται για δεκαετίες με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL