Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Β.Απόστολου: Πρέπει να υπηρετήσουμε την ανάπτυξη με όλες μας τις δυνάμεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Απόστολου: Πρέπει να υπηρετήσουμε την ανάπτυξη με όλες μας τις δυνάμεις

Την πεποίθηση πως με την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Απόστολου μιλώντας για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σε σχετική εκδήλωση στη Χαλκίδα.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι αυτό θα συμβεί, «αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη». «Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που κατέστρεψε-εξαφάνισε περίπου το 25% του ΑΕΠ» επισήμανε ο Β.Αποστόλου.

Σ' αυτή την προσπάθεια, απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγροτικό χώρο, σημειώνοντας πως η ελληνική γη κρατάει σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική της δραστηριότητα θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας.

Στη συνέχεια ο Β.Αποστόλου ανέπτυξε τα εργαλεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, με έμφαση το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται, όπως διευκρίνισε, για ένα Πρόγραμμα ύψους 4,7 δισεκ. κοινοτικής συμμετοχής, που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μαζί με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) ξεπερνάει τα 6,5 δισεκ. ευρώ. Παρατήρησε πως αν προστεθούν και οι ενισχύσεις, τότε οι κοινοτικοί πόροι που θα εισρεύσουν στον αγροτικό χώρο είναι κοντά στα 20 δισ. «Και μάλιστα χωρίς αντίδωρο», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τη δέσμευση ότι το ζήτημα κατανομής των κοινοτικών πόρων θα προσεγγιστεί με όρους δικαιοσύνης και εσωτερικής αλληλεγγύης, «λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ιδιαιτερότητες κάθε Περιφέρειας όσο και την άμβλυνση των στατιστικών στρεβλώσεων που δημιούργησαν και δεν έλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη, έκανε ιδιαίτερη στις ανάγκες και στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της Εύβοιας και τόνισε πως «το ζήτημα που πρέπει να συζητήσουμε σήμερα είναι ποια από αυτά τα μέτρα και πώς μπορούν να απορροφηθούν αποτελεσματικά στην Εύβοια». Εκτός από τον πρωτογενή τομέα, υποστήριξε πως ένας δεύτερος πυλώνας για την ανάπτυξη της Εύβοιας , που έχει σχέση με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο τουρισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη ενίσχυση της διασύνδεσης των τομέων της πρωτογενούς παραγωγής με αυτόν του τουρισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL