Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
"Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε - κανένας δεν μένει στο απυρόβλητο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε - κανένας δεν μένει στο απυρόβλητο"

«Κανένας μεγαλοσχήμων, οικονομικός παράγοντας ή εκδότης δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο. Αυτό είναι υπόσχεση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό και τις υποσχέσεις η κυβέρνηση τις κρατάει», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο   υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Noor 1, και όπως αποκάλυψε  τα δημοσιεύματα  ξεκίνησαν μετά τον έλεγχο που έκανε η Οικονομική Αστυνομία στις επιχειρήσεις του Μαρινάκη. 

«Όταν έρχεται ένας κρατούμενος και λέει ότι κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι οκτώ μάρτυρες και θέλω να αποκαλύψω στοιχεία εσείς τι θα κάνατε; Τι έπρεπε να πει ο κ. Καμμένος; Πες τα σε κάποιον άλλο;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κοντονής υπογραμμίζοντας πως «όποιος και αν ήταν θα ενθάρρυνε με χίλιους τρόπους αυτόν τον άνθρωπο να αποκαλύψει τα στοιχεία».

Και ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος επεσήμανε ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ζήτησε προστασία. Η εμπλοκή του ήταν ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν κινδύνευε ο κρατούμενος που ανέφερε ότι ήθελε να κάνει αποκαλύψεις. Μάλιστα ο Π. Καμμένος είπε πως ήταν υποχρεωμένος να εμπλακεί διότι η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών 3 τόνων και έθιγε εθνικά ζητήματα.

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στον Β. Μαρινάκη και τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Υπενθύμισε ότι φέρεται να εμπλέκεται στη χρηματοδότηση του Noor 1, και ότι εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος από λαθρεμπόριο πετρελαίου με τον συνεργάτη του κ. Συντυχάκη να έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο με 622.000 ευρώ. «Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο αεροδρόμιο με 622.000 ευρώ . Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Άμυνας είχε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. «Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη», είπε και τον αποκάλεσε «υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις».

Ο Α. Γεωργιάδης επεχείρησε να μην μιλήσει για το Noor 1 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή αλλά αυτό δεν το κρίνουμε εμείς αλλά η Δικαιοσύνη». Εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε με παραπομπή στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» , για «σπείρα» και για φυλακή 10 – 20 χρόνια. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Π. Καμμένος συνομίλησε 12 φορές επί 21 λεπτά με τον ισοβίτη παραβιάζοντας τον Ποινικό Κώδικα. Ο Αδ. Γεωργιάδης ρώτησε τον Π. Καμμένο αν έχει μιλήσει με τον λιμενικό Χριστοφορίδη που φέρεται να έχει πει στον Γιαννουσάκη πως «δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία ενοχοποιώντας τον κ. Μαρινάκη δηλαδή τον Μητσοτάκη».

Ο Αδ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ο Π. Καμμένος ήθελε να υποστηρίξει τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη εις βάρους του Μαρινάκη κατά τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ, όμως παρέλειψε να πει πως ο πλειστηριασμός έγινε τέλη Μάη ενώ τα επίμαχα τηλέφωνα τον Ιανουάριο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε «συνήγορος υπεράσπισης» του Π. Καμμένου. «Πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Κάποια κόμματα στη Βουλή γίνονται «βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων», απάντησε ο Στ. Κοντονής.

Δείτε ολη τη συζήτηση στην Βουλή ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL