Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Σάλος στη Βουλή για τα σεξιστικά σχόλια κατά εργαζομένων της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάλος στη Βουλή για τα σεξιστικά σχόλια κατά εργαζομένων της

Την παρέμβαση του ΕΣΡ για τα σεξιστικά σχόλια εναντίον εργαζομένων της Βουλής ζήτησαν ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Αθανασίου στην επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται σε απόσπασμα της «Ελληνοφρένειας» στον σταθμό «Alpha» τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε στις 30 Μαΐου εμφανίζεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός να σηκώνεται από την θέση του και με ντουμπλαρισμένη φωνή να «μιλά» σε γυναίκα – υπάλληλο της Βουλής λέγοντας: "που ‘σαι γλυκιά μου; Πάω τουαλέτα, τον λουστράρω και έλα σε λιγάκι. Ε;".

"Στο όνομα της "σάτιρας" γυναίκα-υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε, κατά την άσκηση των καθηκόντων της και χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, στο στόχαστρο ντουμπλαρισμένων κακεντρεχών σχολίων με εμφανές σεξουαλικό περιεχόμενο. Σχόλια τα οποία – σε καμία περίπτωση – δεν εντάσσονται στη λογική της σάτιρας", τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν το ΕΣΡ «να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα  με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Την επιστολή υπογράφουν: Σία Αναγνωστοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Κώστας Δουζίνας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Θελερίτη, Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αστέριος Καστόρης, Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου,  Τάσος Κουράκης, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Ρίζος, Κώστας Σπαρτινός, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Μερόπη Τζούφη, Μπέττυ Σκούφα, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Εκ παραδρομής στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι εμφανίζεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός να σηκώνεται από την θέση του και με ντουμπλαρισμένη φωνή να «μιλά» σε γυναίκα – υπάλληλο της Βουλής λέγοντας: "που ‘σαι γλυκιά μου; Πάω τουαλέτα, τον λουστράρω και έλα σε λιγάκι. Ε;".

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ν. Σαντορινιός δεν συμμετείχε καν στην συνεδρίαση! Την επίμαχη κίνηση που «αξιοποίησε» η «Ελληνοφρένεια» την έκανε εργαζόμενος της Βουλής και στο δικό του όνομα μπήκε από την εκπομπή η δήθεν χιουμοριστική φράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL