Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αποκαλυπτικό έγγραφο έστειλε το νοσοκομείο στην Εξεταστική Επιτροπή / Τα γαλαζοπράσινα ρουσφέτια στο Ντυνάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτικό έγγραφο έστειλε το νοσοκομείο στην Εξεταστική Επιτροπή / Τα γαλαζοπράσινα ρουσφέτια στο Ντυνάν

Το πάρτι των ρουσφετιών στο Ερρίκος Ντυνάν αποκαλύφθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Όλη η "καλή πολιτική κοινωνία" εμφανίζεται σε έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του Ντυνάν στην Εξεταστική να προτείνει ονόματα για διορισμό στο Νοσοκομείο Ντυνάν!

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει η "Αυγή", αφορά την περίοδο 1999-2000 και επιβεβαιώθηκε μετά από πολλές προσπάθειες από τον Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος κατέθεσε χθες για τρίτη ημέρα.

Ποιοι ζητούσαν διορισμούς

Τα ονόματα εκείνων που ζητούσαν διορισμούς και περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη λίστα είναι: Μητσοτάκης, Σαμαράς, Σημίτης, Μπακογιάννη, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Καρατζαφέρης, Δήμας, Μεϊμαράκης, Παυλόπουλος, Σταϊκούρας, Μιχαλολιάκος (πρ. βουλευτής Ν.Δ.), Μαρκογιαννάκης, Αχιλλέας Καραμανλής, Σιούφας, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Σαλμάς, Γιακουμάτος, Πατούλης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Κουρουμπλής. "Ο Κουρουμπλής επί ΠΑΣΟΚ ήταν κάθε τόσο στο γραφείο μου και όταν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να με βρίζει" είπε ο Ανδ. Μαρτίνης.

"Όλοι αυτοί σας ζήτησαν διορισμούς;" ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. "Άλλοι μου ζητούσαν και άλλοι το θεωρούσαν τσιφλίκι (σ.σ.: το Ντυνάν)" απάντησε ο Ανδ. Μαρτίνης, με τον Δ. Βέττα να ζητά "μία καθαρή απάντηση, ναι ή όχι". "Ναι. Μερικοί από αυτούς ναι" παραδέχτηκε ο Ανδ. Μαρτίνης.

Μετά από ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, που διάβασε τα ονόματα των "επιφανών" της πολιτικής ζωής, ο προφυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος του Ντυνάν είπε ότι "άλλοι το ζητούσαν", όμως άλλοι θεωρούσαν το Ντυνάν "τσιφλίκι τους". Μάλιστα για να αντιστρέψει τις εντυπώσεις, λίγο αργότερα σημείωσε ότι ο Κώστας Σταϊκούρας (τότε διευθυντής της Ν.Δ. και πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα) "δεν ερχόταν μόνο για τη Φθιώτιδα, αλλά κουβαλούσε όλα τα αιτήματα του κόμματος"!

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο προφυλακισμένος πρ. πρόεδρος του Ντυνάν είχε δηλώσει απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά ότι "οι δύο καταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δικής μου επαλήθευσης, διότι δεν τις έχω δει".

Το έγγραφο υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του Ντυνάν Χρήστο Φαραντάτο, υποστράτηγο ε.α., ο οποίος έχει διοριστεί επί υπουργίας Άδωνι Γεωγιάδη και την ασκούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν Θεοδώρα Παπαδάκη. Περιλαμβάνει κατάλογο των εργαζόμενων και τις σχέσεις εργασίας τους, όπως και κατάλογο με τις δωρεάν νοσηλείες.

Το σύμπαν του ρουσφετιού

"Από τα στοιχεία που έχουν έρθει προκύπτουν καταπληκτικά πράγματα. Είναι αλφαβητικά, σε στήλες και υπάρχει στήλη που γράφει 'ενδιαφερόμενος'. Δεν υπάρχει όνομα που δεν έχει ενδιαφερόμενο. Αυτό ήταν το σύστημα και αυτό το σύστημα θέλετε να υπερασπιστούμε; Ανοίξαμε την πύλη της κολάσεως" τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης και πρόσθεσε εμφατικά: "Ήταν το σύμπαν του ρουσφετιού".

Σπ. Λάππας: Πελατειακό κράτος

"Αποτυπώνεται η έκταση της τεράστιας διαφθοράς ενός κράτους που δεν είναι ευνομούμενο. Υπουργοί και πολιτικοί εδώ και δεκαετίες δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά καλλιεργούσαν το πελατειακό σύστημα της ανομίας" τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Μόλις ακούστηκαν τα ονόματα, οι βουλευτές της Ν.Δ. άρχισαν να οχλοβοούν, με τον Χρήστο Μπουκώρο να φωνάζει "είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία". "Σας το επιστρέφω. Αν δεν είχατε σπάσει τη συμφωνία μας, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ανοίξατε πρώτοι τον λάκκο των λεόντων" του απάντησε ο Α. Μπαλωμενάκης.

Ν.Δ.: Προτάθηκαν εν αγνοία τους!!!

Ο Χρ. Μπουκώρος ισχυρίστηκε ότι "μπορεί κάποιοι να έχουν προταθεί εν αγνοία τους"! Και ο Γ. Γεωργαντάς ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η λίστα μπορεί να είναι πλαστή. "Αφού λέτε ότι είναι πλαστή, γιατί την επικαλείστε αποσπασματικά;" του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και ο Γιάννης Γκιόλας αναρωτήθηκε: "17.000 ονόματα τα κατέβασε από το μυαλό του ο Μαρτίνης;".

Επισημαίνεται ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολιζόταν να μην χρησιμοποιήσει τη λίστα, όμως οι ίδιοι οι βουλευτές της Ν.Δ. έσπασαν την άτυπη συμφωνία αναφέροντας ότι μέσα στη λίστα είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής! Έτσι, ο Αντ. Μπαλωμενάκης τους επισήμανε ότι "εμείς δεν συσχετίσαμε ονόματα πολιτικών με διορισμούς. Όμως όταν τίθενται ονόματα εδώ, η συμφωνία διαρρηγνύεται".

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε ανεβάσει στο Τwitter του δύο σελίδες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι ήταν οι "Χρήστος Βερελής" (ενδεχομένως ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ) και η "Κυπραίου" (ενδεχομένως η Σάκη Κυπραίου, επί δεκαετίες διευθύντρια του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μέλος του Δ.Σ. του Ντυνάν).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL