Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό και Κυπριακό, στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη-Μπ. Γιλντιρίμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό και Κυπριακό, στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη-Μπ. Γιλντιρίμ

Ουσιαστική και ειλικρινή χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση των δύο αντρών κράτησε περίπου μια ώρα και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως Ελλάδα και Τουρκία, οι δύο λαοί είναι υποχρεωμένοι από τη γεωγραφική τους θέση να ζουν μαζί. Όπως είπε οι σχέσεις πρέπει να είναι εποικοδομητικές και ειρηνικές, σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας, αλλά προϋπόθεση για αυτό -υπογράμμισε- είναι ο έμπρακτος σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης. Η ΝΔ υποστηρίζει την ανάγκη να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ΕΕ-Τουρκίας, προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL