Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Ομόφωνη αποδοκιμασία της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς των χρυσαυγιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόφωνη αποδοκιμασία της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς των χρυσαυγιτών

Την ομόφωνη αποδοκιμασία της προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Σαχινίδη, για την αντικοινοβουλευτική τους συμπεριφορά διατύπωσε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παραπέμποντάς τους στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ώστε να τους επιβάλλει τις ανάλογες ποινές. Μάλιστα η Επιτροπή ζήτησε να επιβληθεί στον Ηλ. Κασιδιάρη η αυστηρότερη δυνατή ποινή.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος δεν προσήλθε στην Επιτροπή για να απολογηθεί, είχε παραπεμφθεί για την επίθεσή του προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Ν. Δένδια, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο Χρ. Παππάς εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ήταν στημένο από τον ίδιο τον Ν. Δένδια!

Ο Γ. Σαχινίδης είχε παραπεμφθεί γιατί μοίραζε προπαγανδιστικά υλικά της ναζιστικής οργάνωσης σε ανήλικους μαθητές από την Πέλλα κατά την επίσκεψή τους στην Βουλή. Ο Γ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι αγνοούσε ότι αυτό που έκανε απαγορευόταν.

Εκτός των επιτροπών διεθνών σχέσεων της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας γνωμοδότησε ομοφώνως θετικά ως προς τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις επιτροπές διεθνών σχέσεων της Βουλής.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εισηγήθηκε επίσης προς την Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Στ. Παναγούλη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπαδόπουλου, για υποθέσεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, αντίστοιχα. Κι οι δύο βουλευτές ζήτησαν από την Επιτροπή να εισηγηθεί θετικά ως προς την άρση της ασυλίας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL