Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Αισιοδοξία Ευ.Τσακαλώτου για καλύτερη συμφωνία στις 15 Ιουνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αισιοδοξία Ευ.Τσακαλώτου για καλύτερη συμφωνία στις 15 Ιουνίου

«Δεν πήραμε τίποτα, αλλά δεν δεχθήκαμε τίποτα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτος, απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις του προέδρου της Ν.Δ., Κ.Μητσοτάκη, για τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση. Ο Ευ.Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που δεν δέχθηκε το σχέδιο συμφωνίας στο τελευταίο Eurogroup, ενώ αναρωτήθηκε για το τι θα πει η αντιπολίτευση αν η συμφωνία της 15ης Ιούνη είναι καλύτερη.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει σαφέστερες και δεσμευτικότερες διατυπώσεις σχετικά με τις επενδύσεις, καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να περιλαμβάνει ακόμα κι έναν μηχανισμός και για μετά το πρόγραμμα.

Ο Ευ.Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες από την μεριά των δανειστών.

Τι παρέλειψε ο Κ.Μητσοτάκης από την ομιλία του Π. Σκουρλέτη

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κ.Μητσοτάκη σε τοποθέτηση του Π.Σκουρλέτη περί «διαρκούς πολιτικής ήττας», ο Ευ.Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε την συνέχεια της τοποθέτησης του Π.Σκουρλέτη, ο οποίος επισήμανε ότι «μεγαλύτερη ήττα είναι όταν υιοθετείς προτάσεις του αντιπάλου σου κι αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε ότι η σημερινή κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, κάτι που η αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει. Παράλληλα, επέκρινε την αντιπολίτευση γιατί αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το αν πρέπει να μείνει ή όχι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ούτε ζητά από την κυβέρνηση να είναι περισσότερο ή λιγότερο σκληρή με το ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL