Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Κ. Μητσοτάκης: Αφού έχετε ηττηθεί πολιτικά παραδώστε την εξουσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: Αφού έχετε ηττηθεί πολιτικά παραδώστε την εξουσία

«Η χώρα δεν σταματά να πληρώνει τα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής σας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε και πάλι εκλογές, αυτήν την φορά χρησιμοποιώντας πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη. Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «αφού έχετε ηττηθεί πολιτικά παραδώστε την εξουσία στον λαό». Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι υπάρχει χρόνος για πρόωρες εκλογές μέχρι τις γερμανικές εκλογές εκτιμώντας ότι καμία λύση για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση δεν θα ληφθεί νωρίτερα από αυτές.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχασε όλους τους στόχους που είχε θέσει (αξιολόγηση, ποσοτική χαλάρωση, χρέος) υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση φαίνεται να «ανοιγοκλείνει» κι ότι η πιθανότητα ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ φαίνεται να απομακρύνεται. Όσον αφορά την λύση για το χρέος, ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι αποτέλεσε άλλοθι ώστε οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ψηφίσουν το «4ο Μνημόνιο».

«Παίρνετε ό,τι σας δίνουν, κάνετε απλώς ό,τι σας πουν, δεν συμμετέχετε στην διαπραγμάτευση, απλώς παρίσταστε στην διαπραγμάτευση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ, όσον αφορά την επιλογή της κατάθεσης των τροπολογιών για τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα σε νομοσχέδιο για κύρωση διεθνούς σύμβασης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση περιφρονεί συστηματικά την Βουλή των Ελλήνων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL