Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε ότι το να κολακεύεις της κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι ηγείσαι”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε ότι το να κολακεύεις της κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι ηγείσαι”

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε ότι το να κολακεύεις της κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι ηγείσαι» υπογράμμισε σχετικά με τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση της αξίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής όσους στάθηκαν στην οικογένειά του την περίοδο του πένθους.

Περιγράφοντας τον πατέρα του ως έναν πολιτικό που πήγε πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα, ο Κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν επιδίωξε την δημοφιλία, αλλά τον σεβασμό, δεν επιδίωξε το χειροκρότημα, αλλά την αναγνώριση των επιχειρημάτων του», ενώ τόνισε την πίστη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις φιλελεύθερες πολιτικές αξίες όλη του την ζωή.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Εθνική Αντίσταση κατά την Κατοχή, όπως και την μακρά κοινοβουλευτική του θητεία με τις 824 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει και την περίοδο που βρέθηκε προσωρινά στο πολιτικό περιθώριο, την περίοδο μετά την Χούντα. Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και περιέγραψε αναλυτικά τα, κατά την γνώμη του, επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Πήρε 47% χωρίς να λαϊκίσει»

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με 47% «χωρίς να λαϊκίσει και να αναλάβει δεσμεύσεις που ήξερε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει». Ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ο πατέρας του έπεσε θύμα του αυριανισμού, παρατηρώντας ότι, παρά το ότι το ένστικτό του ήταν να αντισταθεί στην όξυνση, «δεν το κατάφερε πάντα». Έκανε όμως ειδική μνεία στα όσα ψύχραιμα είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη, παρά την προσωπική του φόρτιση.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μαζί με τον Χ. Φλωράκη και τον Λ. Κύρκο στην άρση των διαχωριστικών γραμμών του εμφυλίου. Στην συνέχεια, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι την περίοδο εκείνη πραγματοποιήθηκε μια «πραγματική επανάσταση» στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ δρομολογήθηκαν όλα τα μεγάλα έργα. Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης έκανε κι ειδικές αναφορές στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό και την εξωτερική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL