Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Στη γενέθλια κρητική γη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη γενέθλια κρητική γη

Στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων, δίπλα στον τάφο της αγαπημένης του Μαρίκας Γιαννούκου κατέληξε χθες η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με παρούσα σύσσωμη την οικογένεια του εκλιπόντος.

Νωρίτερα οι Κρητικοί απέτισαν τον τελευταίο φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό στο λαϊκό προσκύνημα που διεξήχθη στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, ενώ το σώμα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη βγήκε από την Εκκλησία στους ώμους βρακοφόρων και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό κιλλίβαντα στην τελευταία του κατοικία.

Το κλίμα έντονης συγκίνησης ενέτεινε ο αποχαιρετισμός της Ντ. Μπακογιάννη, που δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή της. «Μίλησαν πολλοί αυτές τις μέρες για σένα. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για λόγια. Είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά, την καλοσύνη σου, το περίσσευμα καρδιάς που μας δίδαξες. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία σου, ότι όλα θα πάνε καλά. Για τη χώρα πάνω απ' όλα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός, διερωτώμενη: «Πού να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω;». «Σήκω πάνω, γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα, ίσα να μας βγάλει πάλι στο ξέφωτο. Σήκω πάνω και έχουν έρθει πολλοί και δεν πάει να τους πω πως απόθανες», κατέληξε, εμφανώς συγκινημένη, η Ντ. Μπακογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL