Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Καμία "πλάτη" για την απομείωση του χρέους από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία "πλάτη" για την απομείωση του χρέους από τη Ν.Δ.

Στη “δομική” αντιπολίτευση του “όχι σε όλα” εμμένει η Ν.Δ., καθώς παρά τη “σιγή ασυρμάτου” που επικρατεί στο Μοσχάτο εξαιτίας του θανάτου του Κων. Μητσοτάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος ουδόλως σκοπεύει να διαφοροποιήσει την έως τώρα “γραμμή” σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους.

Μάλιστα, προχθές, ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης -που απεσύρθη κατόπιν, λόγω πένθους- προδιέγραφε την αρνητική στάση της Ν.Δ. σε ενδεχόμενη συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης. Ο Γ. Κουμουτσάκος καλούσε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα να ζητήσουν... συγγνώμη και μετά να περιμένουν στήριξη. Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την έως τώρα στάση του και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φ. Γεννηματά, παρεμβαίνοντας στα μέλη της δικής του πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγα τα "γαλάζια" στελέχη που παραδέχονται, ακόμη και δημοσίως, ότι η απομείωση του χρέους είναι εθνική υπόθεση...

Επίθεση Γεννηματά

Την ώρα που ο πρωθυπουργός επισημαίνει τη σημασία μιας κοινής στάσης για το χρέος, η Φ. Γεννηματά τού επιτίθεται για το συγκεκριμένο θέμα. “Έχει σχέδιο μόνο για την παραμονή του στην εξουσία”, “δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα”, η χώρα επιστρέφει σε έναν “φαύλο κύκλο” δήλωσε η Φ. Γεννηματά. “Δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι, αλλά για να βγουν στις αγορές προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μας δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL