Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Π. Μοσκοβισί: Περισσότερη δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Μοσκοβισί: Περισσότερη δημοκρατία

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δημοκρατικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη τόνισε ο Π. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ χθες στις Βρυξέλλες. Επίσης, επισήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Eurogroup θα πρέπει στο μέλλον να λογοδοτούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ρόλος του οποίου θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί.

«Δεν πρέπει να είμαστε τόσο υπερήφανοι που δεν υπάρχει λογοδοσία» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας το παράδειγμα της Ελλάδας: «Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για τη μοίρα της Ελλάδας, χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί επισήμανε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία χωρίς μια ισχυρή και σταθερή Ευρωζώνη. «Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα αντιπροσωπεύουν το 85% του συνολικού ΑΕΠ της Ε.Ε. Αυτό υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που θα έχει το ευρώ στο μέλλον της Ε.Ε. των 27» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL