Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Την Πέμπτη καταθέτει ο Ανδ. Μαρτίνης στην Εξεταστική για την Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Πέμπτη καταθέτει ο Ανδ. Μαρτίνης στην Εξεταστική για την Υγεία

Τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη καλεί την επόμενη εβδομάδα η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Όλα τα κόμματα στη χθεσινή συνεδρίαση συμφώνησαν στην πρόταση του προέδρου της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη. Η εξέταση του προφυλακισμένου και υπόδικου Ανδ. Μαρτίνη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας εστίασε στην τροπολογία Βορίδη με την οποία το 2014 πουλήθηκε το Ντυνάν στην ιδιωτική εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς). "Με την τροπολογία Βορίδη, μία ιδιωτική εταιρεία μπόρεσε να αποκτήσει νοσοκομείο και όχι ιδιωτική κλινική, όπως ορίζει ο νόμος" επισήμανε ο Σπ. Λάππας.

Εκτός από τον Ανδ. Μαρτίνη (για τον οποίο ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι ίσως χρειαστεί και η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του) η Εξεταστική κατάρτισε έναν αρχικό κατάλογο μαρτύρων στον οποίο περιλαμβάνονται οι:

- Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης: Ήταν μέλος της διοίκησης του Ντυνάν που διορίστηκε επί Γεωργιάδη, υπέγραψε εκ μέρους του Ντυνάν το τριμερές εμπιστευτικό σύμφωνο και τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΜΙΘΕΑ που αγόρασε το Ντυνάν.

- Βασίλης Στεργίου: Πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ντυνάν (είχε προταθεί από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου).

- Γιάννης Ντάσκας: Δημοσιογράφος (προτάθηκε από Σπ. Λάππα και Ν. Νικολόπουλο).

- Γιώργος Σούρλας: Πρώην βουλευτής Ν.Δ. και πρώην επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και Διαφθοράς.

- Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ευθύνεται για την μη αναγγελία των απαιτήσεων του Δημοσίου (ύψους 4,5 εκατ. ευρώ) στον πλειστηριασμό.

- Ο αρμόδιος δικαστικός επιμελητή.

Η Ν.Δ. πρότεινε τον συμβολαιογράφο του πλειστηριασμού Στέφανος Βασιλάκη, την πρώην πρόεδρο των εργαζομένων Ευφροσύνη Παύλου και τον νομικό σύμβουλο του Ερρίκος Ντυνάν Γιώργο Σπανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL