Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κ. Παπανάτσιου: / Κ. Παπανάτσιου: Στόχος η καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιούνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: / Κ. Παπανάτσιου: Στόχος η καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιούνη

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να υπάρξει «καθαρή λύση» ώστε η χώρα μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται την ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι τώρα πρέπει να κάνει και η άλλη πλευρά την «οφειλή» της και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί καμία πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να υπάρξει κοινή στάση.

Η Κ. Παπανάτσιου προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας για την παράταση της προθεσμίας για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τόνισε ακόμα ότι, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν διατάξεις με μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Διευκρινίσεις για τον φόρο υπεραξίας

Η Κ. Παπανάτσιου έδωσε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 16 για τον φόρο υπεραξίας, το οποίο επέκρινε έντονα η αντιπολίτευση. Η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η διάταξη προβλέπει ότι η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, όπως και εξοπλισμού, από μία επιχείρηση σε μία άλλη δεν συνιστά μεταβίβαση της επιχείρησης και δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας.

Η Κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι ο φόρος επιβάλλεται όταν υπάρχει μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας της εταιρείας, όπως και της φήμης και της πελατείας της. Όσον αφορά την αναδρομικότητα της ρύθμισης, η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των πολλών σχετικών υποθέσεων που βρίσκονται στα δικαστήρια, όπως και στο να υπάρξει ενιαία πολιτική από τις ΔΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL