Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ν. Παππάς / Ν. Παππάς: Δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη σε 80.000 πολίτες στην παραμεθόριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς / Ν. Παππάς: Δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη σε 80.000 πολίτες στην παραμεθόριο

Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα έχουν μέχρι τον Οκτώβριο 16.000 νοικοκυριά (περίπου 80.000 πολίτες) σε Θράκη και παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Όπως είπε στη Βουλή, πρόκειται για περιοχές που δεν καλύπτονται από τη Digea και ήδη αναζητούνται πόροι για την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές.

Η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά "είχε προνοήσει" εντάσσοντας έργο με πόρους από την Ψηφιακή Σύγκλιση 1,2 εκατ. ευρώ. Αλλά ο Ν. Παππάς της υπενθύμισε ότι η ένταξη του έργου έγινε δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2015 και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 που είχε λήξει! "Μίλαγε ο κ. Σαμαράς στο Σύνταγμα και εσείς εντάσσατε έργα, μήπως και καλύψετε τις ενοχές σας", είπε ο Ν. Παππάς κάνοντας λόγο για "σκανδαλώδη σύμβαση, με την Digea, με διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα, με εξευτελιστικό τίμημα 18 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται τμηματικά -γιατί πρέπει να διευκολύνουμε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών- και μέχρι στιγμής καταβλήθηκαν 7 εκατ. ευρώ".

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη για την επαναλειτουργία της Σαμιακής Τηλεόρασης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει κυρώσεις για τους φορείς του Δημοσίου που δεν τηρούν τη νομοθεσία για την κατανομή του 30% της διαφημιστικής δαπάνης σε περιφερειακά μέσα. Ωστόσο τόνισε ότι και οι περιφερειακοί σταθμοί πρέπει να παρακολουθούν τις πρωτοβουλίες του υπουργείου και τις νέες τεχνολογίες.

Ο Δ. Σεβαστάκης είπε ότι η Σαμιακή Τηλεόραση σταμάτησε να εκπέμπει λόγω της σύμβασης με την Digea, παρά το ότι ήταν ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός του νομού. Σήμερα εκπέμπει με μια "ενδιάμεση αλλά θνησιγενή λύση" και στον νομό ακούγονται τουρκικά μίντια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL