Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Προμελετημένο διχαστικό ξέσπασμα / Επίδειξη "γαλλικών" από την Α.Μ. Ασημακοπούλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προμελετημένο διχαστικό ξέσπασμα / Επίδειξη "γαλλικών" από την Α.Μ. Ασημακοπούλου

Σε αναζήτηση πολιτικού καυγά και δημοσιότητας παντί τρόπω βρισκόταν χθες στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Και επειδή η ερώτηση που είχε καταθέσει για το τηλεοπτικό σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές δεν επαρκούσε, άρχισε τις απρόκλητες επιθέσεις:

* Στον πρωθυπουργό: "Βρίσκεται στους πέντε λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου, κάτω από τον Τραμπ, με καλή παρέα. Τους Προέδρους Βενεζουέλας, Βραζιλίας, Μαλαισίας, Νότιας Αφρικής".

* Στον Νίκο Παππά: "Είστε το alter ego του Αλ. Τσίπρα".

Και μετά τα... γαλλικά, άρχισε τα αγγλικά, όπως τότε που επέπληξε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν επειδή είπε καλά λόγια για την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Η Α.Μ. Ασημακοπούλου επαναλάμβανε "too good to be true" και πρόσθετε κομμάτια από το αφήγημα της καταστροφής της Ν.Δ.: μέτρα, Μνημόνιο, παροχές κ.λπ.

Ξαφνικά είδε μπροστά της την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τη στοχοποίησε: "Να η κ. Φωτίου. Τι καταργείτε τώρα; Too good to be true ότι θα τρώει γεμιστά ο κόσμος σαν αποτέλεσμα της κοινωνικής σας πολιτικής".

Ενδεικτική του παραληρηματικού λόγου ήταν η ομολογία της Α.Μ. Ασημακοπούλου στην προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου πως επιτέθηκε στη Θ. Φωτίου επειδή "έτυχε να είναι μέσα στην αίθουσα η κ. Φωτίου"! Την είδε και της "την έπεσε"!

"Υπάρχει ένα 'σκονάκι' που επαναλαμβάνετε για προπαγανδιστικούς λόγους" σχολίασε η Θ. Φωτίου και υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. το 2015 έδινε 500 εκατ. ευρώ για επιδόματα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε 1,5 δισ. και το 2018 θα γίνουν 2,7 δισ. Ξεκαθάρισε δε ότι στα απροστάτευτα τέκνα η Ν.Δ. έδινε 44 ευρώ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ δίνονται 100 ευρώ μέσω του ΚΕΑ. "Ο λαός βιώνει τα ψεύδη τους. Δεν χρειαζόμαστε τα μίντια για να τα αναπαράγουν" είπε η Θ. Φωτίου, αλλά η Α.Μ. Ασημακοπούλου συνέχισε στο προσωπικό της ύφος: "Να τα κλείσουμε τα μίντια τότε! Αυτό θα το κάνει ο Ν. Παππάς! Αλίμονο, απατεώνες είστε;".

Η Α.Μ. Ασημακοπούλου δεν είχε τελειώσει ακόμα. Ισχυρίστηκε στους δημοσιογράφους πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, όταν πέρασε δίπλα του μέσα στην Ολομέλεια, της είπε: "Μπράβο! Ωραίο στυλ έχεις, μωρή". Μάλιστα η βουλευτής της Ν.Δ. έστησε και καυγά παρ' ότι ουδείς άλλος άκουσε αυτά τα λόγια. Σταμάτησε και είπε στον Ν. Συρμαλένιο: "Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις στη Βουλή". Από τις παρατηρήσεις δεν γλίτωσε ούτε η προεδρεύουσα, επειδή δεν άκουσε τις φωνές που ακούει η βουλευτής της Ν.Δ.

"Σεξιστικές εκφράσεις όπως 'μωρή' δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μου, δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα μου, αλλά και με τη συνείδησή μου" τη διέψευσε ο Ν. Συρμαλένιος λέγοντας ότι το σχόλιό του "ωραίο στυλ" αφορούσε τον προκλητικό πολιτικό λόγο της βουλευτού της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL