Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Γ. Μουζάλας: Δεν μπορεί να υπάρξει πλαφόν στην διαμονή προσφύγων σε διαμερίσματα ανά περιοχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μουζάλας: Δεν μπορεί να υπάρξει πλαφόν στην διαμονή προσφύγων σε διαμερίσματα ανά περιοχή

«Δεν μπορεί νομικά κι από άποψη δικαιωμάτων να υπάρξει πλαφόν» ως προς την μίσθωση διαμερισμάτων για την διαμονή προσφύγων σε κάθε περιοχή, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Γεωργαντά, για την κατάσταση με το προσφυγικό στο Κιλκίς. Ο Γ. Γεωργαντάς πρότεινε την επιβολή πλαφόν υποστηρίζοντας ότι στην περιοχή του Κιλκίς υπάρχουν πολλά αμίσθωτα διαμερίσματα λόγω της απουσίας πανεπιστημιακών σχολών και στρατοπέδων και παρατηρώντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να αφεθεί η κατάσταση στην ελευθερία της αγοράς.

Παράλληλα, ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι ξεκινά νέο πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων για την διαμονή προσφύγων το οποίο θα αφορά 10.000 θέσεις και το οποίο για πρώτη φορά θα εμπλέκει στον σχεδιασμό του τους δήμους. Ο Γ. Μουζάλας επισήμανε ότι οι δήμοι δεν ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό του πρώτου προγράμματος 20.000 θέσεων λόγω των επειγόντων καταστάσεων, σημείωσε όμως ότι η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει ο καλύτερος φορέας για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες και να αναλάβει την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Όσον αφορά το συσσίτιο, ο Γ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι «περάσαμε στην κατάργηση του συσσιτίου» και πλέον στους πρόσφυγες δίνεται χρεωστική κάρτα. Στα διαμερίσματα τα συσσίτια έχουν καταργηθεί κατά 70% με τον Γ. Μουζάλα να εκτιμά ότι κι εκεί τα συσσίτια θα έχουν κατακτηθεί πλήρως μέχρι το τέλος Ιούνη. Ο Γ. Μουζάλας παρατήρησε ότι η χρεωστική κάρτα ως αντικατάσταση του συσσιτίου επιτρέπει στους πρόσφυγες να νιώθουν καλύτερα, ενώ επιστρέφει και χρήματα στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL