Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Απερίφραστη καταδίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απερίφραστη καταδίκη

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και των δύο συνοδών του εξέφρασε στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος.

"Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και στους ανθρώπους που τον συνόδευαν" σχολίασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ στον Ευαγγελισμό βρέθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος και ο Ν. Βούτσης.

Μήνυμα συμπαράστασης και καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

"Ο κύριος πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης", δήλωσε στις κάμερες.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο Ν. Παππάς. "Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία" σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα" ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Παπαδοπούλου.

"Καλώ την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας να κάνουν τα πάντα προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της δημοκρατίας» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης.

"Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας" ήταν το σχόλιο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

"Τέτοιου είδους ενέργειες, πέρα από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς τον λαό και τα συμφέροντά του" σχολίασε το ΚΚΕ.

Την επίθεση καταδίκασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ στον Ευαγγελισμό βρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Γ. Στουρνάρας καθώς και άλλα πολιτικά και τραπεζικά στελέχη.

Χυδαιότητα από το Ποτάμι

Κάθε όριο χυδαιότητας ξεπέρασαν χθες οι "Ευρωπαίοι δημοκράτες" του Ποταμιού, που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ!

"Τη συμπαράστασή μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι, αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία" έγραψε στο Twitter ο Στ. Θεοδωράκης.

Τη σκυτάλη στη λασπολογία πήρε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γρ. Ψαριανός, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς (!) τον πρωθυπουργό και τον Π. Καμμένο: "Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και λοιποί καπεταναίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο. Μάλιστα. Αυτοί. ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ".

Και, όπως ήταν φυσικό, τα ακροδεξιά τρολς και οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Τwitter έπιασαν το νήμα για να επιδοθούν σε ακραίο γκεμπελισμό σε βάρος της κυβέρνησης, τη στιγμή, μάλιστα, που ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL