Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
"Αυτό που γίνεται με την Ελλάδα είναι αισχύνη για την Ε.Ε."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αυτό που γίνεται με την Ελλάδα είναι αισχύνη για την Ε.Ε."

Τα γυαλιά στους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. έβαλε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Πάουλο Ρανγκέλ, δηλώνοντας στη Βουλή πως αυτό που γίνεται με την Ελλάδα "είναι αισχύνη για την Ε.Ε." και πως "η κυβέρνηση και ο λαός έκαναν τα πάντα". Μάλιστα ο Π. Ρανγκέλ, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, παραδέχθηκε ότι στην πατρίδα του, την Πορτογαλία, με την κυβέρνηση Σοσιαλιστών - Ριζοσπαστικής Αριστεράς, "τα πράγματα είναι καλύτερα"!

"Ξέρετε από ποια πολιτική οικογένεια προέρχομαι, αλλά αυτό το θέμα των τελευταίων μηνών για την Ελλάδα νομίζω, πραγματικά, ότι είναι αισχύνη για την Ε.Ε.", υπογράμμισε ο Π. Ρανγκέλ στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον Σόιμπλε "Δεν πρέπει να παίζουμε μια χώρα, η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Επάνω σε αυτό το θέμα εγώ ασκώ μεγάλη κριτική και πάντα το έκανα αυτό, όπως με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κ.λπ. Δεν λέω ότι είναι αντι-ευρωπαίος, γιατί γνωρίζω πως δεν είναι, αλλά καμιά φορά ο κόσμος ξεχνάει ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μόνον της δικής του χώρας και όχι της Ευρωζώνης. Άρα, θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις μόνο για τη δική τους χώρα, και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων πρέπει να μιλάνε διότι αλλιώς δεν βοηθάνε την κατάσταση".

"Δεν κατανοώ τους συναδέλφους μας, κυρίως από τη Γερμανία, αλλά και από τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία και την Αυστρία, και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στο Eurogroup. Δεν ξέρω τι παραπάνω ζητάνε. Δεν ξέρω τι μπορεί πια να προσφέρει το ελληνικό κράτος; Ήδη είναι υπερβολικά και ήδη έχουν φτάσει στο μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν" πρόσθεσε ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής, και επεσήμανε ότι "η Ελλάδα είναι θύμα μιας διαμάχης μεταξύ όσων πιστεύουν πως το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι παρών, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν δέχονται τον τρόπο που λειτουργεί το ΔΝΤ".

Μάλιστα ανέφερε ότι οι επίτροποι του έλεγαν πως η Ελλάδα είναι σε θετική πορεία "και μετά έρχεται το Eurogroup και λέει ότι κάτι λείπει. Επίσης, λέει, ότι θα πρέπει να δώσει περισσότερες εγγυήσεις, περισσότερα μέτρα, και λένε ότι δεν αρκεί. Αυτό, δεν είναι αποδεκτό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL