Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ / Παρέμβαση των Σοσιαλιστών ηγετών ζητεί η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ / Παρέμβαση των Σοσιαλιστών ηγετών ζητεί η Φ. Γεννηματά

Στο εθνικό μέτωπο της διαπραγμάτευσης εισήλθε χθες η Φ. Γεννηματά αποστέλλοντας επιστολή στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες και ζητώντας τους να εξαντλήσουν τα περιθώρια για την ελάφρυνση του χρέους, παρά τη σκληρή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι “το θέμα της αναδιάρθρωσης και ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί κρίσιμο ζήτημα, καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας” υπογραμμίζοντας με έμφαση πως “μετά επτά χρόνια Μνημονίων είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να δει ότι οι θυσίες του έχουν αντίκρισμα”.

“Θεωρώ χρέος μου για μια ακόμη φορά να ζητήσω την ουσιαστική συμπαράσταση, τόσο την προσωπική σας όσο και του πολιτικού μας χώρου, στις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτές τις ημέρες και μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου” συνεχίζει η Φ. Γεννηματά ζητώντας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες “να ασκήσουν στον μέγιστο βαθμό την επιρροή τους προκειμένου να μην επικρατήσουν οι λογικές των συντηρητικών κύκλων και αντίθετα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανέλαβαν με την απόφαση του Eurogroup του 2012”.

“Η μη επίλυση του θέματος αυτού συντηρεί το τοξικό κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, ενώ παράλληλα εμποδίζει τη λήψη άλλων σημαντικών αποφάσεων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όπως την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)” υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ομογάλακτούς της στη σοσιαλιστική πολιτική ομάδα να αναλάβουν πρωτοβουλία “για προσωπικές επαφές με όλους όσοι μπορούν να επηρεάσουν τη λύση επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο”, “να ζητήσουν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποστείλει επιστολή εκφράζοντας και τις απόψεις του σώματος προς όλους τους αρμόδιους παράγοντες για τη σύντομη λήψη της σχετικής απόφασης και πάντως μέχρι το επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου” και “να υποστηρίξουν την άμεση διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

Πάντως λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης εξαπέλυε νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για τη “μεγαλύτερη διαπραγματευτική απάτη όλων των εποχών”.

Γ. ΜΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL