Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Παρέμβαση Κ. Καραμανλή για αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Κ. Καραμανλή για αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή!

Εντείνεται η “γαλάζια” κινητικότητα με αφορμή τη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Μετά τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπειτα από μήνες σιωπής “ανακάλυψε” προχθές ότι η διευθέτηση του χρέους είναι “αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα”, ένα βήμα παραπέρα πήγε ο χθες ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής, καθώς άνοιξε παράθυρο για συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με αλλαγή πρωθυπουργού!

Μιλώντας στην “Πρωινή Γραμμή” του ΣΚΑΪ και παρά το γεγονός ότι επισήμως η Ν.Δ. ζητεί εκλογές και έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ των “καθαρών λύσεων”, ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. προκάλεσε αίσθηση, αφού άνοιξε παράθυρο για άλλου τύπου πολιτικά σενάρια: “Αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαπραγματευθεί και θέλει συναίνεση, μπορεί κάλλιστα να παραιτηθεί. Και να πάμε στη Βουλή και να βγάλουμε έναν άλλον πρωθυπουργό, αυτό έχει γίνει στο παρελθόν, είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως “όταν θες συναίνεση, πρέπει να κάνεις κι εσύ ένα βήμα πίσω”.

Παραλλήλως ο Κ. Καραμανλής ουσιαστικά υποβάθμισε το εκλογικό αίτημα της Ν.Δ., καθώς σημείωσε με νόημα πως “η αντιπολίτευση στην Ελλάδα πάντα ζητάει εκλογές, να το ξέρουμε αυτό” και κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να... πάρει πρωτοβουλίες:

“Ας πάρει τις πρωτοβουλίες ο κ. Τσίπρας. Αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εδώ είμαστε, αυτός είναι ο πρωθυπουργός” είπε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά εμφανίστηκε ανοιχτός σε όλα: “Εδώ είμαστε, να μας κάνει μερικές προτάσεις και να τις συζητήσουμε” κατέληξε ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ.

Η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή έρχεται να προστεθεί στην προχθεσινή αλλαγή γραμμής του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, ενώ έως την περασμένη εβδομάδα διεκήρυττε πως “δεν είναι το χρέος το πρόβλημα της χώρας, αλλά η ανταγωνιστικότητα”, αίφνης χαρακτήρισε την εν εξελίξει συζήτηση για το χρέος ως “αδιαπραγμάτευτη εθνική στρατηγική”.

Απάντηση του Μαξίμου

Πάντως η μεταστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε χθες την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου: “Η πρώτη φορά που άνοιξε το στόμα του για το χρέος ο κ. Μητσοτάκης ήταν χθες (σ.σ.: προχθές). Όλο το προηγούμενο διάστημα θυμόσαστε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο και μάλιστα ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας” επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star. Μάλιστα χαρακτήρισε “υποκριτική” τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. “συμμετείχε σε μία κυβέρνηση η οποία είχε δεχτεί πρωτογενή πλεονάσματα 4,2% περίπου, μέχρι το 2030”.

“Στη συνέχεια συμμετείχε επίσης σε μία κυβέρνηση η οποία ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος” συνέχισε. “Εμείς καλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη πάρα πολλές φορές και στο Κοινοβούλιο να πάρει θέση για το χρέος. Αντιθέτως, αυτό το οποίο έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ήταν διαρκώς να υποστηρίζει κατά τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης τους δανειστές, λέγοντας ότι πρέπει να παρθούν «τόσα κι άλλα τόσα μέτρα» και στη συνέχεια, όταν υπήρξε μια τεχνική συμφωνία, μας κατήγγειλε για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε” τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL